Serie
En god start

En god start - bevægelse og skidne æg



Skidne æg med spinat-senneps sauce

Dejlig påskeret. Serveres gerne med groft brød til.

4 personer

300 g frisk ny spinat
4 æg friske og store
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
2 dl mælk
Lidt groft salt og cirka 1 spsk. grov sennep, f.eks. fiskesennep
Pynt: Brøndkarse eller almindelig karse

Tilbehør: godt rugbrød

Sådan gør du:
Pil stilkene af spinaten og skyl den fri for jord i koldt vand. Lad spinaten dryppe af.
Bring 1/2 l vand i kog og læg forsigtigt æggene ned i det kogende vand. Læg tætsluttende låg på. Kog æggene smilende i 6-7 minutter. Læg æggene i koldt vand før de pilles.
Smelt da smørret i en gryde ved middel varme. Pisk melet i til alt smørret er suget op. Pisk mælken i lidt ad gangen. Pisk konstant til blandingen er jævn og klumpfri. Kog ved svag varme i ca. 5 min. mens saucen piskes for ikke at brænde på. Vend de skyllede spinatblade i og lad dem falde sammen. Det tager 1-2 minutter. Smag til med salt, sennep og en anelse sukker.

Pynt retten med lidt brødkarse eller almindelig karse.

Opskriften er fra uddannelsesinstitutionen ZBC i Vordingborg
11/4/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.