En god start - bevægelse og rødbede muffins
Muffins med mørk chokolade, fuldkorn og rødbede
”En aktiv hverdag giver plads til også at synde lidt. Her erstatter vi nogle af de mættede fedtsyrer i smørret med nogle monoumættede fra rapsolien, mens vi bevarer den gode smag. Vi får også både fuldkorn, rodfrugter og den sunde mørke chokolade med i vores lækre muffins.”
200 g god mørk chokolade
50 g smør
30 g olie, fx rapsolie
2 æg
100 g rørsukker
100 g fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
180 g rødbede, skrællet og fintrevet.
Mørk chokolade
Lidt smør/kakaosmør
100 g chokolade smeltes med smør og olie. Æg og sukker piskes lyst og luftigt og vendes med chokolade/smør blandingen. Mel og bagepulver blandes og 100 g chokolade hakkes og kommes i sammen med rødbede.
Kommes ¾ op i muffinsforme. Bages ved 200 grader i ca. 16-18 minutter.
Chokolade smeltes forsigtigt – i vandbad eller i mikroovn – lidt smør røres i. Smøres på de afkølede muffins. Pynt evt. med ristede nødder.
Opskriften er fra ZBC i Ringsted.
1/5/2017