¨

Serie En god start

27:52

Dette afsnit

En god start - bevægelse og rødbede muffins

01/05/2017

En god start byder på let bevægelse, man kan lave hjemme i dagligstuen. Vi besøger Knud Lavard Centeret i Ringsted, hvor en gruppe ældre hygger sig med bordcurling. Vi skal høre om Mænds Mødesteder og have en snak om inkontinens.Muffins med mørk chokolade, fuldkorn og rødbede

”En aktiv hverdag giver plads til også at synde lidt. Her erstatter vi nogle af de mættede fedtsyrer i smørret med nogle monoumættede fra rapsolien, mens vi bevarer den gode smag. Vi får også både fuldkorn, rodfrugter og den sunde mørke chokolade med i vores lækre muffins.”

200 g god mørk chokolade
50 g smør
30 g olie, fx rapsolie
2 æg
100 g rørsukker
100 g fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
180 g rødbede, skrællet og fintrevet.

Mørk chokolade
Lidt smør/kakaosmør

100 g chokolade smeltes med smør og olie. Æg og sukker piskes lyst og luftigt og vendes med chokolade/smør blandingen. Mel og bagepulver blandes og 100 g chokolade hakkes og kommes i sammen med rødbede.
Kommes ¾ op i muffinsforme. Bages ved 200 grader i ca. 16-18 minutter.
Chokolade smeltes forsigtigt – i vandbad eller i mikroovn – lidt smør røres i. Smøres på de afkølede muffins. Pynt evt. med ristede nødder.

Opskriften er fra ZBC i Ringsted.

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.

Afsnit

Alle serier A - Å