Serie En god start

27:41

Dette afsnit

En god start - bevægelse og paraløb på Stevns

17/05/2017

En god start byder på lidt bevægelse, der kan laves hjemme i dagligstuen. Derefter byder Stevns på paraløb. Det er et løb for alle med et handicap. Dagens ret er svamperisotto med bruschetta med soltørrede tomater og hvidløg



Svamperisotto med bruschetta med soltørrede tomater og hvidløg

(2 pers.)
Svamperisotto
1 fintsnittet skalotteløg
1 fed fintsnittet hvidløg
Olivenolie
Et par kviste timian
2-300 gram rensede svampe, f.eks. champignon, portobello, kantarel eller bøgehat
1,5 dl hvidvin
2,5 dl risottoris
1/2 l kogende grøntsagsfond
25-100 g smør afhængig af smag
100 g friskrevet vesterhavs- eller parmesanost
Salt og peber
Evt. frisk merian

Svits svampene i olivenolie ved høj varme i en sauterpande til de får farve. Tilsæt løg, hvidløg og timian, skru ned for varmen og sauter et par minutter. Hæld risene på panden, og lad dem riste nogle minutter. Hæld hvidvinen på og bliv ved med at røre, indtil risene har opsuget al væden. Nu skal grøntsagsfonden langsomt arbejdes ind i risene. Tilsæt den varme væske lidt efter lidt, og lad risene opsuge det meste af væsken, inden du tilsætter mere. Processen tager ca. 15-16 min afhængig af risene. Tilsæt smør og ost, og lad det smelte ind i retten, og smag til med salt og friskkværnet peber (pas på med salt hvis grøntsagsfonden er saltet).
Server risottoen straks, pyntet evt. med merian, friskkværnet peber og gerne mere parmesan.

Bruschetta med soltørrede tomater og hvidløg
1 fuldkornsflute, skåret i skiver på ca. 1 cm en anelse skråt
1 fed hvidløg
Olivenolie
Ca. 25 g. revet vesterhavs- eller parmesanost
1 glas soltørrede tomater i olie
Ca. 10 blade basilikum

Halver hvidløget og gnid brødene på den ene side med den skårne flade fra hvidløget. Pensel herefter brødene med olivenolie og bag dem i 8 minutter i ovnen ved 175 grader. De soltørrede tomater tages op af olien, dryppes af og skæres i små stykker. Tomaterne placeres på de bagte brød og drysses med ost, hvorefter de bages videre til osten er smeltet. Til sidst toppes der med blade af basilikum, som er skåret i strimler.

Opskriften er fra UCSJ i Sorø

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.

Afsnit

Alle serier A - Å