Serie
En god start

En god start - bevægelse og ovnbagt laks



Ovnbagt laks i bagepapir med hvide kartofler og purløgscreme

Dejlig sund indbydende hovedret

4 personer

4 skiver fersk laks, cirka 150 gr. pr. stk.
4 gulerødder
2 store porre
1 bundt dild
1 citron
500 gr. kartofler
3 dl. cremefraiche 9%
1 bundt purløg
1 tsk. honning eller sukker
Salt og peber
Bagepapir

Sådan gør du:
Start med at skære laksen ud i stykker på 4-6 cm. alt efter ønske. Laksen lægges på en bund af gulerødder, porre og dild, som i forvejen ligger på det olie eller smør smurte stykke bagepapir.
Salt, peber og citron kommes på laksen og hele herligheden pakkes ind og sættes i den forvarmede ovn på 160 gr. i ca. 20-30 minutter, alt efter laksens størrelse.
Laksen skal føles fast i kødet og kan man se det hvide på laksen (æggehvidestoffet), så er det også et tegn på at laksen er færdig (gennembagt). Ønsker man en laks som er knap så tilberedt, så afpasses tiden og laksen vil føles blødere.
Skræl eller vask dine kartofler, alt efter årstid og kog dem møre.
Mens kartofler og laks bliver færdige, røres en creme af cremefraiche med salt, peber, lidt citron, 1 tsk. honning og purløg efter ønske.

Hele herligheden anrettes på tallerken og purløgscremen serveres ved siden af.

Opskriften er fra uddannelsesinstitutionen ZBC i Vordingborg.
28/3/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.