En god start - bevægelse og nyttehave
Grydesteg med ovnbagte rodfrugter og kold urtecreme
(4 pers.)
Grydesteg
1 grydesteg eks. 800 g tykkam
Olivenolie, salt og peber til bruning
1 løg med skræl skåret i kvarte
10 fed hvidløg med skræl
Et par skvæt balsamico
2 tomater i tern
1 lille bundt persille
Krydr stegen og brun den godt af. Brug en gryde som evt. kan komme i ovnen. Kan også bare laves i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Tilsæt balsamico, og derefter ½ l vand. Låg på gryden og sæt i ovnen 1½-2 timer. Tag stegen op og dæk den med folio, mens suppen koger ind med to tomater. Smag til. Skær stegen i skiver og hæld lidt af saucen på. Drys med persille.
Ovnbagte rodfrugter med hvidløg og timian
1 pose frosne rodfrugter
6 kviste frisk timian
8 fed hvidløg
¼ dl. olivenolie
2 tsk. salt
Peber
Fordel rodfrugterne i en dyb bradepande og fordel den skyllede timian heri. Halver hvidløgene og fordel dem ligeledes med rodfrugterne. Fordel de resterende ingredienser og bag rodfrugterne ved 200 grader i 20-30 minutter, under jævnlig omrøring.
Kold urtecreme
2 dl græsk yoghurt eller skyr
1-2 tsk. dijonsennep
1 spsk. raps- eller let olivenolie
Salt og peber
Frisk hakket kørvel, persille eller anden krydderurt
Rør yoghurt/skyr med sennep, olie, salt og peber. Vend masser af finthakket grønt i (vælg selv type).
Opskriften er fra UCSJ i Sorø
15/5/2017