Serie En god start

28:10

Dette afsnit

En god start - bevægelse og lammefrikassé

13/04/2017

Kom op og bevæg dig med En god start. Undervejs i programmet besøger vi et petanquehold i Guldborgsund Kommune og er med Fodslaw på vandretur. Vi slutter af med at tilberede en lammefrikassé i køkkenet.



Lammefrikassé med masser af grønt

Utroligt god og nem lammefrikasse, som passer rigtigt godt til påsken
4 personer

Ingredienser:
ca. 400 gram lam i terninger (tern på 3-4 cm.)
3 spsk. olie
3 dl. hvidvin
300 gram ærter
300 gram gulerødder
3 løg (store)
200 gram knoldselleri
10 grønne asparges
3/4 tsk. salt
1 kvist persille
2 1/2 dl piskefløde (madlavningsfløde kan også bruges, for mindre fedt)
1 tsk. sukker
Salt
Peber

Sådan gør du:
Varm olie en gryde og brun lammekødet i olien, hæld hvidvinen i. Lad det koge op mens du skummer det, altså fjerner evt. urenheder som måtte komme til syne i fonden/væden.
Skær løgene i både og læg dem i sammen med de grovhakkede gulerødder og knoldselleri. Tilsæt salt og lad retten simre i 20 minutter under låg mens man indimellem fjerner skummet/urenheder.
Bræk aspargesene der hvor de har deres naturlige knæk og skær resten i passende stykker og kom da både asparges og ærter ned i gryden. Hæld fløden i og bland godt sammen.
Lad det koge under låg i 4-6 minutter. Til slut smages til med sukker, salt og hvid peber.
Pynt retten med hakket persille.
Serveres med hvide kartofler.

Opskriften er fra uddannelsesinstitutionen ZBC i Vordingborg

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.

Afsnit

Alle serier A - Å