En god start - bevægelse og kørestolsdans
Æggekage med syltede tomater og rødløg
Dejlig nem frokost anretning.
4 personer
12 friske æg
6 dl mælk
75 gr hvedemel
Groft havsalt
Friskkværnet peber
75 g smør (afklaret)
2 store rødløg
150 gr små tomater
1 bundt purløg
Syltelage:
3 dl vand
4 dl. klar eddike
140 gr sukker
1 tsk. hele peberkorn
2 laurbær
Kog lagen op, hældes over de snittede løg og ligeledes over de halverede små tomater. Begge dele kan med fordel, stå minimum i lagen i et døgn.
Sådan gør du med æggekagen:
Æg, mælk, mel, salt og pepper røres sammen i skål.
Det afklarede smør smeltes/brunes i stor høj pande.
Æggemassen røres kraftigt påny, og hældes umiddelbart efter gennem en sigte over på pande.
Med en spartel skrabes den stivnede æggemasse fra kan og bund til næsten al æggemassen er stivnet, så får den lov til at stå cirka 5 minutter til med fyldet. Pynt med hakket purløg.
Opskriften er fra ZBC i Vordingborg
23/5/2017