Serie
En god start

En god start - bevægelse og fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst.

Ingredienser:
1 stk. kyllingebryst.
1 spsk. friskost.
2-3 stk. soltørrede tomater.
Salt & peber.
1 bambusspyd/ kødnål til at ”sy” brystet sammen med.
6-8 stk. små kartofler.
1 spsk. smør.
1 spsk. fint snittet purløg.
Evt. syltede svampe.

Fremgangsmetode:
Skræl og sæt kartoflerne over at koge i saltet vand.
Skær kyllingen fra den tykke side mod den tynde og pas på ikke at skære igennem
Krydr den godt med salt og peber og smør friskosten på. Skær de soltørrede tomater fint og kom dem på også.
(Vi brugte soltørrede tomater, men i princippet kan man bruge alt muligt andet også. Fx peberfrugt, friske krydderurter, kapers, oliven (uden sten!), her ER det kun fantasien og smagen der sætter grænsen).
Luk brystet og ”sy” det sammen med bambusspyd eller kødnål.
Brun brystet grundigt af på panden, er man omhyggelig med at få brunet sammensyningen kan man undgå, at for meget af osten smelter ud på panden. Skru lidt ned for blusset og steg brystet færdig ved middel varme.
Når brystet er ved at være færdigt, hældes vandet fra kartoflerne. Smørret kommes ved og svinges godt rundt, så det smelter. Kom purløget ved og sving endnu engang.
Tag spyd/ kødnål ud af kyllingebrystet (de er så kedelige at tygge på!), og skær det skråt, så ser det fint ud.
Ønsker man lidt sauce kan man med fordel røre det overskydende smør, fra kartoflerne ud på panden, evt. med en lille smule mere friskost. Husk salt og peber- og at det ikke skal koge, så skiller det!

Vi serverede de syltede svampe, fra dagen før til. De passer glimrende!
22/3/2017

Så er det tid til morgengymnastik og nemme retter du selv kan lave derhjemme. Katja Kafling guider os til at komme godt i gang i En god start. Programmerne er produceret i 2017.