Økoladen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Økoladen i Ørslev på Sjælland er en 100% økologisk chokoladefabrik, der har vundet flere store priser for kvalitet og innovation.

Økoladen blev startet i 2001 og er en af verdens største producenter af økologisk pålægschokolade  og en lang række andre økologiske chokoladeprodukter. Bl.a. Chok O Blok, som findes i 9 varianter.

Økoladen beskæftiger 8 ansatte og leverer til IRMA, Helsekostbutikker og udvalgte Kvickly og SuperBrugsenbutikker. Seneste skud på stammen er mørk chokolade med pebermynte og knas.

Hjemmeside:www.oekoladen.dk

MORMORS ØKOLOGISKE KIKSEKAGE:

200 g økologisk CHOK O BLOK 70% mørk chokolade250 g økologisk blødt usaltet smør2 pasteuriserede ægCa. 1 dl. økologisk flormelisRevet skal af en økologisk appelsin3 cl. orangelikør eller økologisk orangesaft1 pk. (ca. 22 stk.) økologiske speltkiks (brug søde kiks).

Fremgangsmåde:Beklæd en rugbrødsform med bagepapir.Smelt Chok O Blok over vandbad og afkøl lidt.Rør smørret med flormelis. Tilsæt derefter likør eller saft og revet appelsinskal.Rør æggene godt i, og bland den håndvarme chokolade i.Hæld et lag creme i bunden af formen, smør godt ud i hjørnerne, og læg et lag kiks i bunden, men ikke helt ud til siderne.Hæld nu cremen på igen og kiks, lag på lag.Slut af med chokoladecreme.Sæt kæmpekiksen på køl til næste dag. Kagen vendes ud af formen, og skæres i tynde skiver.Serveres evt. med karamelliseret appelsinskiver.


Nyhedsoverblik