Kernegården

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Opskrift: Æblemost fra KernegaardenØkologisk Æblebrød1 brød eller ca. 10 boller

Det skal du bruge:4 dl. stuetempereret, ufiltreret æblemost 3 spsk. creme fraiche 9-18 % eller surdej10 g. frisk gær, gerne økologisk0,75 dl. græskarkerner2 tsk. honning12 g. groft salt500 g. hvedemel med højt proteinindhold150 g. groft mel, fx Majbøllegård Hvid HvedeDrys: Birkes, sesam, grove gryn eller groft mel

Sådan gør du:1. Hæld vandet i en skål og tilsæt surmælksprodukt, gær og hvedekerner.2. Rør godt, til gæren er opløst, og det hele er blandet.3. Tilsæt honning og salt.4. Sigt melet i lidt efter lidt, rør godt mellem hver gang.5. Ælt dejen igennem i en røremaskine eller med en grydeske (ca. 10 min.), til den er fugtig og har konsistens som blødt tyggegummi.6. Lad dejen hvile 15-30 min. på køkkenbordet.7. Sæt dejen overdækket på køl natten over eller i minimum otte timer.8. Tag skålen ud af køleskabet og lad stå i to-tre timer.9. Drys bordet med sesamfrø eller andet og vend dejen ud herpå.10. Form til et rundt brød og læg på bagepapir med drysset opad.11. Træk bagepapiret over på en varm bageplade og bag brødet i ca. 30 min. ved 250 grader.12. Velbekomme

Hjemmeside:www.kernegaarden.dk


Nyhedsoverblik