Gedeoste:
Bløde gedeoste er fremragende mad oste. Den mest elegante ret er måske den simpleste: pak en frisk gedeost ind i et stykke bacon, og rist det under grillen i en ovn til bacon stykket er gyldent og osten smelter.
En ret der måske kalder på en lidt mere moden gedeost (gederulle) er lidt mere indviklet:
Svinemørbrad med gedeost og sherry-braiserede løg.
Svinemørbraden skæres i små bøffer og steges gyldne i olivenolie, godt pebrede. Bøfferne tages af panden, og skiveskårne løg steges over middelvarme i olien (evt lidt mere) til de er bløde. Der tilsættes sherry, hvormed løgene afkoges, måske et par gange.
I et ildfast fad (helst lerfad) anbringes bøfferne og forsynes med hver sin hat af skiveskåret gederulle. De sherry- braiserede løg anbringes ovenpå osten i en generøs klat. Der saltes og pebres efter smag. Fadet anbringes i en 160 grader varm ovn til osten smelter, og serveres omgående. Gode, kogte kartofler smager glimrende hertil, men det helt rigtige er naturligvis hjemmelavede fritter.
Retten er fast inventar i Sevilla og hele Andalucien, og er ofte en eftertragtet tapas.