¨

Lykkelig borgmester ånder lettet op

Foto: TV ØST

Det er svært for Næstveds borgmester at få armene ned efter det royale besøg

Borgmester Carsten Rasmussen er lykkelig og stolt over den fælles indsats, der sikrede en dag ud over det sædvanelige.

- Det var en drøm der gik i opfyldelse. Vi har jo forberedt os på den her dag længe, så det er helt ubeskriveligt, at det gik så godt. Jeg er ovenud lykkelig, siger Carsten Rasmussen

Panik på kajen

Dagen startede dog en smule nervepirrende, da kongeskibet blev mere end 15 minutter forsinkede.

- Man får lige et øjeblik svedperler på panden, for hvem skal man lige skære fra, hvis tidsplanen skrider. Det er ikke en sjov beslutning at skulle tage, da alle jo har glædet og forberedt sig på regentparrets besøg.

Heldigvis for borgmesteren blev det ikke aktuelt. Tidsplanen blev indhentet på gåturen igennem byen, og senere på Rådhuset. Så alle besøgene hos de lokale virksomheder blev overholdt. Efter gåturen var Carsten Rasmussens nervøsitet også ovre.

- Hendes majestæt og prinsegemalen er utrolig gode til at spørge ind, og de viser stor interesse for alt, hvad der sker. Så da vi nåede frem til rådhuset, rystede jeg ikke længere på hænderne, siger en lettet borgmester.

Hjertevarm velkomst

Under indsejlingen ved Karrebæksminde havde borgerne taget regentparret med storm. Tusindvis af mennesker havde stillet op langs kysten, og alle med flagstang havde hejst Dannebrog. Ifølge borgmesteren havde det gjort meget stort indtryk på Dronningen og Prins Henrik.

- Dronningen havde ikke forventet mere end et par hundrede borgere langs kysten. Så hun var meget overvældet. Hun gav udtryk for, at det havde været en utrolig imponerende indsejling, siger Carsten Rasmussen.

Regentparret havde også været overvældet af fremmødet langs vejen, da turen gik gennem Næstelsø og Bonderup, hvor regentparret skulle besøge Juvita Tapetfabrik i Kalby.

- Borgerne havde sat små flag langs hele vejen, og de sad ude med deres kaffe og kage. Når regentparret kom forbi, rejste de sig og vinkede og flagede. Alle sad også klar da regentparret kom retur fra Kalby.

En kæmpe succes

Bormester Carsten Rasmussen kunne ikke være mere tilfreds. Selv Dronningens ceremonimester roste arrangementet. Borgmesteren ligger dog ikke skjul på, at den positive omtale kan gavne byen langt ud i fremtiden.

- Vi får jo noget PR og eksponering vi ikke kan købe for penge. Folk bliver mere opmærksomme på, hvad vi har i Næstved kommune, og det kommer vores lokalsamfund til at nyde godt af.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App