¨

Dronningen og Prins Henrik besøger Næstved Kommune

Foto: TV ØST

Forberedelserne til regentparrets besøg i Næstved tirsdag den 4. september er i fuld gang. Regentparrets rute gennem det indre Næstved er næsten på plads. Og dannebrogsflagene er bestilt.

På rådhuset er borgmester Carsten Rasmussen både glad for og beæret over, at Kongeskibet Dannebrog atter lægger til kaj i Næstved Havn.

”Jeg glæder mig til at byde Dronningen og Prins Henrik velkommen til Næstved, og jeg er sikker på, at det bliver en flot og festlig dag for alle, der møder op for at få et glimt af regentparret”, siger Carsten Rasmussen.

Efter en prøvekørsel med ceremonimester og det lokale politi, er programmet for dagen ved at falde på plads. Men det er så godt som sikkert, at regentparret skal besøge Rønnebæksholm Gods.

Godset er i dag et flerkulturelt sted med Herregårdshaven – ”en køkkenhave som i gamle dage” på 6.000 m2, Venligheden – Grundtvigs ”digterhule”, Hovedbygningen - med kunstudstillingen ”En verden udenfor”, hvor værker af Marie Søndergaard Lolk, Mette Winckelmann og Richard Mortensen pryder væggene. Efter rundturen på godset bliver frokosten indtaget i Herskabsstalden.

Desuden kommer de kongelige gæster til at besøge en bred vifte af lokale erhvervsvirksomheder og institutioner, inden de vender tilbage til Danneborg, hvor de om aftenen er vært for en reception for særligt indbudte gæster. 

Regentparret går gennem det indre Næstved

Med Kongeskibet Danneborgs indsejling i kanalen mellem Karrebæksminde og Enø er Regentbesøget i gang.

Regentparret går i land på Næstved Havn kl. 10.00, og lidt senere går turen videre gennem den indre by. Regentparret skal opleve Slattenpatten og Axeltorv inden de hilser på kommunalbestyrelses medlemmer i Byrådssalen. På ruten er der god mulighed for at se de kongelige og hele deres følge.

På Næstved Havn er der lagt op til folkefest med musik, underholdning og fakkeltog, når Dannebrog hen under aften stævner ud og dermed sætter et værdigt punktum for en skøn og begivenhedsrig dag i Næstved.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App