¨

Sådan blev dronningen budt velkommen

Hendes Majestæt Dronningen ankommer til Frederiksbro i Kongsøre Flådestation. Hun blev sejlet ind til broen i en såkaldt chalup.

Dronningen har nu sat sine royale fødder på Nordvestsjællandsk jord. Hendes Majestæt er ankommet til Kongsøre Flådestation.

Dronning Margrethe II af Danmark har mandag startet sit første officielle besøg i Odsherred siden 1993. 

Kongeskibet Dannebrog sejlede ind til flådestationen i Kongsøre, der til dagligt huser Frømandskorpset. Efter kongeskibet lagde sig for anker, blev dronningen sejlet ind til kajen og ført op til det ventende publikum.

Hendes Majestæt blev mødt af hornmusik og et leve hurra af de fremmødte. Da Søværnets Tamburkorps havde hyldet regenten med ”Kong Christjan stoed ved høien Mast”, kunne hun hilse på borgmester Thomas Adelskov (S) og følge.

Dagens velkomst-arrangement på flådestationen var ikke offentligt tilgængeligt, men derimod afholdt for særligt inviterede.

Der var cirka 200 veteraner og pårørende fremødt. Det værende sig både soldater og sygeplejersker.

Til lyden af hornmusikken gik Dronningen en runde og hilste på gæsterne, hvorefter hun kunne sætte sig til rette i den interimistiske ”kongeloge”. Her bød Borgmesteren velkommen til Odsherred med en lille tale, og efter det kunne dronningen selv sige et par bevingede ord.

Næste stop er Odsherred Teater i Algade i Nykøbing Sjælland.

 

Resten af programmet kan man følge herunder i vores live-skriv hele dagen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App