Konditor

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag skal vi møde en konditorelev, hendes mester og hendes lærer, der alle lever og ånder for deres job. Og det selvom de er i et fag, der ikke bare består af søde sager tilsat en portion kreativitet. Der er masser af rugbrød og hårdt arbejde.

Faget

  • I Danmark er der ca. 150 aktive konditorer. Desuden arbejder en del konditorer som bagere.
  • En nyuddannet konditor får i gennemsnit 25.500 kr. i løn.
  • En konditor arbejder i bagerier, konditorier, hotel- og restaurationskøkkener, på kagefabrikker eller i store kantiner.
  • Mulighederne for at få arbejde er gode, dog bedst i almindelige bagerier.

Uddannelsen

  • Du kan kun uddanne dig til konditor ét sted i Danmark, nemlig på Zealand Business College i Ringsted.
  • I 2014 bestod 39 elever svendeprøven.
  • Det kræver en 9. eller 10. klasses eksamen at blive optaget på grundforløbet og desuden en praktikplads for at forsætte på hovedforløbet.
  • Uddannelsen tager 3 år og 7 måneder, heraf den største del i lønnet praktik.
  • Læs mere om uddannelsen her

Nyhedsoverblik