I dag skal vi møde en konditorelev, hendes mester og hendes lærer, der alle lever og ånder for deres job. Og det selvom de er i et fag, der ikke bare består af søde sager tilsat en portion kreativitet. Der er masser af rugbrød og hårdt arbejde.
Faget
- I Danmark er der ca. 150 aktive konditorer. Desuden arbejder en del konditorer som bagere.
- En nyuddannet konditor får i gennemsnit 25.500 kr. i løn.
- En konditor arbejder i bagerier, konditorier, hotel- og restaurationskøkkener, på kagefabrikker eller i store kantiner.
- Mulighederne for at få arbejde er gode, dog bedst i almindelige bagerier.
Uddannelsen
- Du kan kun uddanne dig til konditor ét sted i Danmark, nemlig på Zealand Business College i Ringsted.
- I 2014 bestod 39 elever svendeprøven.
- Det kræver en 9. eller 10. klasses eksamen at blive optaget på grundforløbet og desuden en praktikplads for at forsætte på hovedforløbet.
- Uddannelsen tager 3 år og 7 måneder, heraf den største del i lønnet praktik.
- Læs mere om uddannelsen her