Mand tiltalt for børnevoldtægt: Erklærer sig skyldig

En 35-årig mand fra Nykøbing Falster er tiltalt for at have voldtaget og blufærdighedskrænket flere børn. Han erklærer sig skyldig i flere forhold.

Tema: Drenge blev voldtaget - pædofilsagen fra Nykøbing Falster
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retssagen mod en 35-årig falstring er mandag startet. Manden er tiltalt for i alt 47 forhold, der involverer voldtægt, blufærdighedskrænkelse, filmning heraf og deling af det. Han erkender, at han er skyldig i langt de fleste forhold.

Manden indrømmer, at han har tvunget sig til sex med flere af drengene samt berørt dem. Han erkender også, at han har filmet det og taget billeder af det. 20 af de film og 13 af billederne, har han delt via nettet med andre pædofile.

Anklageren, Anne Marie Fink, går efter at få den 35-årige mand idømt en forvaringsdom uden længstetid, hvilket betyder, at han fængsles, indtil man mener det er sikkert at lade ham gå på gaden igen. En dom, forsvaren ikke er enig i. Han mener, den tiltalte skal have almindelig fængselsstraf.

Den tiltalte: Det kortslutter bare

Mens anklageren læste anklageskriftet, var det tydeligt at se, hvordan det berørte flere af de implicerede - anklageren inklusiv. Hun måtte flere gange rømme sig og virkede urolig, mens hendes sidemand sad med hånden for ansigtet og virkede utilpas.

Efter mere end en halv time, hvor anklageren læste alle de forhold op, som den tiltalte er anklaget for, blev den 35-årige mand ført til vidneskranken. 

- Der sker noget i hovedet på mig. Det kortslutter bare, siger den tiltalte.

Han er i skrivende stund i gang med sit vidne udsagn, hvor det gennemgås punkt for punkt, hvad forholdende, han er anklaget for, handler om.

Da anklageren spørger ind til, hvad der går igennem hovedet på ham, når han begår disse overgreb, ved han det ikke.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg gør det. Den første gang, jeg gjorde det, tænkte jeg: "Hvorfor gør jeg det her?", siger den tiltalte til anklageren.

- Der sker noget i hovedet på mig. Det kortslutter bare, siger den tiltalte.

Fustrationerne viser sig

Anklageren fortsætter sin afhøring af den 35-årige mand, men da det kommer til en specifik episode får tonen en anden lyd.

Anklageren spørger ind til en episode, hvor to af drengene angiveligt skulle have filmet hinanden. Den tiltalte afviser, at han havde noget at gøre med, at de to drenge filmede og havde seksuel aktivitet, men den bider anklageren ikke på. 

Hun går lidt mere til den anklagede mand for at få afklaret, om han tvang eller tog initiativet til, at drengene skulle filme hinanden. Til sidst sidst mistede den 35-årige besindelsen.

- Jeg har ikke noget med det at gøre. Fat det nu kælling, siger den tiltalte meget højrøstet. 

Dommer og forsvarer måtte herefter irettesætte den tiltalte og bede ham holde vidneudsagnet i en ordentlig tone.

Detaljeorienteret

Den tiltalte mand erkender, at han har gjort seksuelle overgreb mod børnene, men detaljerne virker til at være vigtigere for ham. Han gør meget ud af at forklare, at tiderne på hans kamera ikke er helt nøjagtige.

Han argumenterer for, at det ene kamera har været brugt til konkurrencefotografering, og derfor må det være meget nøjagtigt - i modsætning til det andet, som kan være en time forskudt. 

Da anklageren spørger, om han kan erkende at have brugt et aflangt stykke sexlegetøj, erkender tiltalte igen. Han siger, han har brugt det omtalte redskab, men han protesterer mod, at det er aflangt. Det bruger anklageren og tiltalte 5-10 minutter på at diskutere - om formen på redskabet.