Jonas-drabet: Mistænkt morder anholdt i Somalia

Politiet har anholdt 29-årig mand, der er sigtet for drabet på Jonas Sekyere i København i 2012. Jonas Sekyere er vokset op hos en plejefamilie i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ekstra Bladet kunne i sidste uge afsløre, at den 29-årige Omer Hassan Shiek Muse, som er efterlyst for drabet på Jonas Thomsen Sekyere, skjuler sig for de danske myndigheder hos familie i sit fødeland Somalia.

 

Her har han indtil videre kunne leve frit uden for myndighedernes rækkevidde, men nu ser det ud til, at fortiden kan have indhentet dansk-somalieren.

 

Ifølge somaliske medier er Omer Muse blevet anholdt i familiens hjem i Somaliland i byen Hargeisa.

 

"Det sker på opfordring fra danske myndigheder. Den danske regering hævder, at borgeren har dansk nationalitet," skriver det somaliske medie Xariirad news blandt andet om anholdelsen.

 

Anbragt i statsfængsel

Ekstra Bladet har været i kontakt med Omer Muse's fætter, der bekræfter anholdelsen.

 

- Jeg har besøgt ham i fængslet. Han har det fint og tænker bare på sin kone og to børn i Danmark, siger Ibrahim Muse Hassan til Ekstra Bladet.

 

Han tilføjer, at Omer Muse har været jaget intensivt siden april, hvor Ekstra Bladet fik kontakt til fætteren.

 

Anholdelsen kommer dermed i kølvandet på Ekstra Bladets dokumentar om mordet på den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere.

 

Omer Muse er dansk politis hovedmistænkte i sagen, hvor Jonas Thomsen Sekyere blev dræbt af et enkelt knivstik i hjertet på in-stedet Bakken i Kødbyen den 17. november 2012.

 

Drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller, er blevet forelagt oplysningerne af Ekstra Bladet.

 

- Jeg har noteret det, men jeg har absolut ingen kommentar, siger Jens Møller til Ekstra Bladet.

 

Hvornår Omer Muse forventes udleveret til retsforfølgelse i Danmark, er endnu uvist.

 

Politiet har sigtet tre unge mænd for medvirken til drabet på den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere. Ved et lukket grundlovsforhør I eftermiddags har de fået forlænget deres anholdelser i tre døgn. 

 

Den unge mand, der er vokset op hos en plejefamilie i Vordingborg, blev stukket ned  i sidste weekend i Kødbyen i København. 

 

Politiet anholdt to af mændene i aftes, mens en tredje I morges meldte sig selv.

De nægter sig  alle skyldige.

 

Politiet leder fortsat efter en fjerde mand i sagen.

 

/Ritzau/