¨

- Vi kommer aldrig til at få det godt igen

Farmoren Lene Pedersen ved det særlige arrangement på Rådhuspladsen i København mandag den 10. juli på etårsdagen for Emilie Mengs forsvinden. Foto: Forsvundne Personer

Et år efter Emilie Mengs forsvinden retter hendes mor i en tale en hård kritik af politiets optræden i sagen.

På årsdagen for Emilie Mengs forsvinden valgte familien at fortælle om deres oplevelse af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis håndtering af sagen,

Ved et særligt arrangement på Rådhuspladsen i København, arrangeret af Facebook-gruppen ’Forsvundne Personer’, gik Emilie Mengs farmor på talerstolen og læste en tale op, som Emilie Mengs mor havde skrevet.

Det, vi ofte er blevet mødt med, har været negligering, bortforklaringer og affærdigende standardsvar, vi ikke har kunnet bruge til noget.

Uddrag fra talen af Emilie Mengs mor

Farmoren, Lene Pedersen, indledte talen med at sige et stort tak til de mennesker, som har søgt og ledt efter hendes barnebarn i den periode, hun var forsvundet.

Men efter takken kritiserede farmoren politiet og myndighederne.

- For os som familie har det fra starten af været et endeløst mareridt, hvor vi udover at lede flere gange dagligt har kontaktet politiet i håb om at få nogle svar. Det, vi ofte er blevet mødt med, har været negligering, bortforklaringer og affærdigende standardsvar, vi ikke har kunnet bruge til noget, sagde Lene Pedersen. 

Læs også Dræbte Emilie Mengs mor giver skarp kritik af politiet

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sagde til Ekstra Bladet, at han ikke har nogen bemærkninger til familiens kritik. Han tilføjede dog, at politiet havde stor forståelse for den svære situation, som Emilie Mengs familie står i.

Talen fra Emilie Mengs mor

Herunder kan du læse hele talen fra Emilie Mengs mor:

Vi vil gerne sige tak til alle de frivillige personer, der har hjulpet med at søge efter Emilie, og alle dem, der har rettet henvendelse til politiet med de ting, som de har observeret. For os som familie har det fra starten af været et endeløst mareridt, hvor vi udover at lede flere gange dagligt har kontaktet politiet i håb om at få nogle svar.

Det her er vores elskede datter, det handler om, og ikke bare et sagsnummer. Det har været et kæmpe chok

Uddrag fra talen af Emilie Mengs mor

Det, vi ofte er blevet mødt med, har været negligering, bortforklaringer og affærdigende standardsvar, vi ikke har kunnet bruge til noget.

Det her er vores elskede datter, det handler om, og ikke bare et sagsnummer. Det har været et kæmpe chok. Mange af de folk, vi har talt med, har taget det som en selvfølge, at der ville blive sat det helt store kriseberedskab i gang i forbindelse med, når noget frygteligt som det her sker, men det har overhovedet ikke været eksisterende.

Hvis ikke det havde været for vores respektive arbejdspladser, så havde vi absolut ingen hjælp fået tilbudt. Og så kalder vi Danmark for et velfærdssamfund. Det vil vi gerne sætte et stort rungende spørgsmålstegn ved. 

Læs også Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

Vi kæmper dagligt en kamp for at få hverdagen til at hænge sammen. Udadtil får vi det til at fungere, men indadtil er vi klar over den kendsgerning, at vi aldrig kommer til at få det godt igen.

Vi stiller os selv det spørgsmål, hvordan man kan leve med sig selv, når man har begået så modbydelig og forkastelig en handling? Hvem kan leve med det? Hvordan kan et retssamfund eksistere med at den person, morderen, stadig render rundt frit derude? Vi håber, at alle fortsat vil være opmærksomme på alt viden, der bliver eftergivet til politiet, også selvom man allerede har gjort det i starten af forløbet. Så kontakt dem igen.

Til sidst så vil jeg endnu engang sige tak for alt den hjælp, vi har fået fra ‘Søg’ og fra ‘Natteravnene’ og fra hele Danmark. Det har været fantastisk. Tak. 

04:14

Gense indslaget: Sagen om Emilie Meng har fyldt enormt meget i medierne og blandt borgerne i Korsør. Flere gange har der været mindehøjtideligheder, fakkeloptog og gudstjeneste for den dræbte pige. Og det er vigtigt at stå sammen i sorgen, men også have fokus på det liv, der nu skal leves. Det mener præsten, som står for mindegudtjenesten i Sankt Povls Kirke. Foto: Tina Mortensen - TV ØST

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App