¨

Veninde til Emilie: - Vi er rykket tættere sammen og passer bedre på hinanden

04:14

Det er vigtigt at stå sammen i sorgen, men også have fokus på det liv, der nu skal leves. Det mener præsten, som står for mindegudtjenesten i Sankt Povls Kirke. Video: Tina Mortensen - TV ØST

En af Emilie Mengs veninder fortæller, at hun stadig savner Emilie hver dag – men sorgen er blevet lettere at tale om her ét år efter.

Et tændt stearinlys og en rød rose.

Selvom det nu er et år siden, at den dengang 17-årige Emilie Meng forsvandt, så fylder sorgen og chokket over den forfærdelige sag stadig hos borgerne i Korsør. Og i går var mange af dem mødt op for at mindes Emilie ved stationen.

En af dem er 19-årige Julie Fjord, som var veninde med Emilie Meng.

- Det har været et hårdt år. Både for mig og for mine bedste venner. Vi er rykket tættere sammen og passer bedre på hinanden, når vi er til fester, og når vi ellers bare er sammen, siger hun til TV ØST.

Vi er rykket tættere sammen og passer bedre på hinanden, når vi er til fester, og når vi ellers bare er sammen

Julie Fjord, veninde til Emilie Meng

Og det er også blevet nemmere at rumme sorgen i takt med, at dagene, ugerne og månederne er gået, siden Emilie først forsvandt og siden blev fundet dræbt i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup.

- Nu er der gået et år. Det er måske blevet lidt lettere at tale om, at vi savner hende hver dag. Det var et ømt emne i starten, fordi vi var så tæt på hende, men nu er der gået et år, og nu har vi måske ikke lagt det bag os, men vi er kommet os lidt, siger Julie Fjord. 

Læs også Læs præstens mindeord: Kærligheden skal bære os videre

Mindet lever

Det med at være et andet sted i dag end for et år siden, kan sognepræst Anna Kluge fra Sankt Povls Kirke også genkende. Det var i hendes kirke, at Emilie Meng blev konfirmeret og sang i kirkekor, og her blev der også holdt mindehøjtidelighed i går på et-årsdagen for Emilies forsvinden.

Og det er vigtigt ikke at sidde fast i sorgen, siger præsten.

Jeg kan godt selv være bekymret for at dyrke en sorg og et savn og en forfærdelig historie

Anna Kluge, sognepræst, Korsør

- Jeg kan godt selv være bekymret for at dyrke en sorg og et savn og en forfærdelig historie. For chokket skal have sin plads og har også fået sin plads, men nu er der gået et år. Så nu er vi et andet sted, siger hun.

Men mindet om Emilie lever, og det skal det også, siger veninden Julie Fjord.

- Jeg synes, det er fint, man holder mindet ved lige. Det synes jeg, man skal. Man skal ikke glemme, siger hun.

Emilie Meng forsvandt tidligt om morgenen den 10. juli efter en bytur med nogle veninder. Hun blev fundet dræbt juleaftensdag, og endnu er det ikke lykkedes politiet at finde en morder. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App