Præst: Emilie Mengs død tager noget fra os alle sammen

Korsør rykker torsdag aften tættere sammen og mindes afdøde Emilie Meng, når der afholdes mindehøjtidelighed i Sankt Povls Kirke.

Tema: Drabet på Emilie Meng
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nyheden om den 17-årige Emilie Meng, som juleaftensdag blev fundet død i Borup, har tager hårdt på borgerne i hendes hjemby Korsør.

Derfor tændes der torsdag aften flere hundrede fakler, som vil sno sig gennem Korsør til ære for Emile Meng og hendes familie. Det ventes ligeledes at mange mennesker langvejsfra vil deltage i fakkeltoget.

Optoget begynder ved Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set i live søndag den 10. juli, og slutter ved Sankt Povls Kirke. Her vil der blive afholdt en mindehøjtidelighed.

quote Vi nødt til at samles og udtrykke vores sorg og styrke vores tro på, at kærligheden sejrer

Anna Helleberg Kluge, sognepræst 

Vi nødt til at samles 

Sognepræst Anna Helleberg Kluge, der konfirmerede Emilie Meng, forstår godt, hvorfor så mange ønsker at deltage i ceremonien.

- Det er noget, som har rørt os alle sammen og berørt os rigtig dybt. Der er en ægte menneskelighed og ægte smerte i det her, som siger til os, at sådan noget må ikke ske. Og når det sker, så tager det noget fra os alle sammen. Det tager noget tryghed fra os, og det tager noget glæde for os, siger Anna Helleberg Kluge til TV ØST og tilføjer:

- Derfor er vi nødt til at samles og udtrykke vores sorg og styrke vores tro på, at kærligheden sejrer.

Finder trøst i biblen

Sognepræsten skal forsøge at skrive en tekst til morgendagens mindehøjtidelighed.

- Men der er ikke rigtig nogen ord, så vi går i biblens ord og finder trøst i, hvad mennesker har sagt til hinanden igennem genrationer i meget svære situationer, siger Anna Helleberg Kluge.