Politiet om nyt Emilie Meng-spor: Vi har hele tiden kendt til den hvide bil

Bevismaterialet skulle gennem en lang bearbejdning, før det kunne offentliggøres, fortæller politiinspektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi,

Tema: Drabet på Emilie Meng
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap et år efter Emilie Mengs forsvinden og et halvt år efter hendes lig blev fundet fremlagde politiet forleden nye spor.

Rekonstruerede billeder af en hvid bil, formentlig en Hyundai I30, model 2011-2016, der kørte rundt på parkeringspladsen foran Korsør Station, den aften Emilie Meng forsvandt.

quote Jeg har noteret mig, at nogle af de eksperter, der udtalt sig om de her ting, også har erkendt, at de ikke har indsigt i sagen. Det kan jeg bekræfte

Kim Kliver, politiinspektør

At oplysningerne om bilen først nu kommer ud i offentligheden, der har intenst fokus på sagen, skyldes, at sporet først skulle efterforskes og bearbejdes. Det fortæller politiinspektør Kim Kliver.

- Når politiet har materiale til rådighed, skal det bearbejdes i en form, som gør, at vi kan anvende det offensivt i forhold til vores efterforskning. Og det har taget tid, forklarer Kim Kliver. 

Politiinspektøren vil ikke ind på faserne i forløbet, men fortæller, at en række forskellige parametre har betydet, at man har kunnet udpege ét specifikt køretøj som interessant for sagen.

- Det er vigtigt at sige, at politiet hele tiden har vidst, at det køretøj har været der, så hver eneste gang, vi har talt med et vidne, har det indgået i vores materiale. Så det er ikke sådan, at hele den del af vores efterforskning har ligget stille frem til nu. Det har været væsentligt element, men nu er vi kommet så langt, takket være vores det store arbejde, der er lavet, at vi har kunnet målrette en efterlysning, siger han.

Udenlandsk ekspert på sagen

Hvad der er sluppet ud om efterforskningen, der er ledt til efterlysningen af ejeren af den hvide bil, er, at videomateriale er sendt til en engelsk ekspert.

- Det materiale, der var, var i så dårligt en kvalitet, at det blotte øje ville have rigtig svært ved at genkende noget som helst. Så har været en længere proces, hvor man har vurderet, hvad den rigtige måde at komme frem til noget brugbart var. Jeg skulle meget langt hen i forløbet, før jeg turde håbe på at kunne melde noget så præcist ud, som vi har kunnet.

Flere har siden offentliggørelsen af de nye spor den 20. juni, spurgte, hvorfor det først skete da, og om det ikke havde givet mere mening at fremlægge tidligere. Kim Kliver føler sig dog sikker i, at politiet har truffet det rigtige valg og først handlet, da de var på sikker grund. 

- Jeg ved, hvad der ligger i sagen, og hvad der ligger af arbejde, og jeg kan sige, at der også på det her er leveret enddog særdeles stort arbejde, som heldigvis har ført os frem til, at vi nu har kunnet målrette vores kommunikation i forhold til vidner og andre, siger Kim kliver, der ikke er begejstret for de forskellige eksperter, der har ytret sig om efterforskningen:

- Jeg har noteret mig, at nogle af de eksperter, der udtalt sig om de her ting, også har erkendt, at de ikke har indsigt i sagen. Det kan jeg bekræfte.