Politiet: Emilie Meng har været udsat for en forbrydelse

På politiets pressemøde søndag aften kunne de fortælle, at den nu fundne Emilie Meng fra Korsør har været udsat for en forbrydelse.

Tema: Drabet på Emilie Meng
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet holdt søndag aften pressemøde efter, at de tidligere i dag kunne bekræfte, at det lig, som er blevet fundet i en sø ved Borup, er den forsvundne Emilie Meng.

- Vi kan bekræfte, at Emilie Meng er blevet udsat for en forbrydelse, fortæller politiinspektør Kim Kliver hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet har siden juleaftensdag klokken 16.00 arbejdet ved Regnemarks Bakke i Borup nær Ringsted. Den 24. december kom en hundelufter forbi området og bemærkede noget mistænkeligt. Personen slog straks alarm til politiet, som kunne bekræfte, at der var tale om et lig.

quote Vi skal have sat gerningsmanden for den her modbydelige forbrydelse til ansvar

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Politiet bliver tilkaldt, og vi foretog en omfattende undersøgelse i går. I dag har vi foretaget en retsmedicinsk undersøgelse. Her kunne vi konstatere, at det er Emilie Meng, og hun er blevet udsat for en forbrydelse, siger efterforskningsleder Søren Ravn ved pressemødet.

Uvis forbrydelse

Politiet kan endnu ikke fastlægge, hvad Emilie Meng har været udsat for. Det skal efterforskningen nu forsøge at finde svar på. Ifølge Kim Kliver er de dog langt fra på bar bund.

- Vi har fra start, selv om vi har haft flere scenarier, efterforsket ud fra det værst tænkelige scenarie. Vi har kortlagt vigtige elementer, og det kan vi bruge nu i forhold til det nye gerningssted, siger Kim Kliver.

Politiet har tidligere eftersøgt andre steder for at finde Emilie Meng, men først nu har det ført til resultater.

- Vi har ikke tidligere kunne rette efterforskningen mod et specifik område, da der ikke har været noget spor at gå efter, siger Kim Kliver.

quote Vi ønsker at få klarhed over, hvad der er sket. Vi vil gøre vore ypperste til at få den her sag kortlagt og håber, at vi med det her arbejde kan nå fem til en afklaring af, hvad der er sket

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Området, hvor Emilie Meng er blevet fundet, består af flere vandhuller og bække, der ligger spredt over et større areal. Området bliver flittigt brugt af campere og hundeluftere.

Efterforskningen fortsætter

Nu fortsætter efterforskningen i håb om af at finde ud af, hvad der er sket med Emilie Meng.

- Vi ønsker at få klarhed over, hvad der er sket. Vi vil gøre vore ypperste til at få den her sag kortlagt og håber, at vi med det her arbejde kan nå fem til en afklaring af, hvad der er sket, siger Kim Kliver.

Politiet kan dog ikke på nuværende tidspunkt komme nærmere ind på, hvornår der vil ske fremskridt. Men de arbejder på højtryk.

- Vi skal have sat gerningsmanden for den her modbydelige forbrydelse til ansvar, siger Kim Kliver.