¨

Politiet analyserer enorme mængder teledata i Emilie Meng-sagen

Den 17-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt sidste år den 10. juli omkring klokken 04.00 morgenen efter en bytur og blev senere fundet dræbt i en sø nær Borup juleaftensdag 2016. Foto: Lonni Haugaard, TV2 ØST

Motorvej og jernbanenet har givet politiet en masse teleoplysninger i Emilie Meng-sagen. Oplysningerne kan være med til at udpege gerningsmanden.

Efter offentliggørelsen af nye oplysninger i sagen om Emilie Mengs forsvinden, har Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi modtaget over 75 henvendelser i sagen.

Dem er politiet i gang med at undersøge og forholde sig til, blandt andet ved at sammenholde oplysningerne med den telefontrafik, der har været i området den morgen, Emilie Meng forsvandt.

Læs også Politiet har fået 75 henvendelser efter nye oplysninger i Emilie Meng-sagen

Vicepolitiinspektør fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Søren Ravn-Nielsen, oplyser til TV ØST, at det ikke er nyt at kortlægge teletrafikken. Det er dog et væsentligt element i efterforskningen, der kan være med til at udpege gerningsmanden.

- Vi kortlægger den teletrafik, der har været, og så holder vi de henvendelser, vi har fået, oppe imod det. Det er jo selvfølgelig i håb om, at der er nogle oplysninger, der bringer os videre i efterforskningen. Dybest set handler det om at pågribe gerningsmanden, siger Søren Ravn-Nielsen.

Store mængder data

Man skal være opmærksom på, at det er meget store mængder data, fordi motorvejen går lige forbi Korsør og Borup, og det gør jernbanen også

Søren Ravn-Nielsen, Vicepolitiinspektør fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

For at komme nærmere gerningsmanden kortlægger og analyserer politiet de enorme mængder telekommunikation. Men det er ikke nemt på den lange strækning mellem Korsør og Borup, fordi masterne opfanger data både fra motorvejen og jernbanenettet i nærheden.

- Vi kan ikke gå i detaljer, men det, der interesserer os, er teletrafikken henholdsvis i Korsør og i Borup. Men man skal være opmærksom på, at det er meget store mængder data, fordi motorvejen går lige forbi Korsør og Borup, og det gør jernbanen også, siger vicepolitiinspektøren.

Læs også Mysteriet om Emilie Meng - dag for dag

Netop denne strækning er interessant for politiet, fordi Emilie Meng senest blev set i live på Korsør station den 10. juli 2016, mens hendes lig blev fundet i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup juleaftensdag sidste år.

Politiet er på nuværende tidspunkt i gang med at kigge de 75 nye henvendelser i sagen. Dem holder de op imod den øvrige efterforskning, men Søren Ravn-Nielsen oplyser til TV ØST, at politiet endnu ikke kan sige noget om, hvorvidt det bringer dem videre i efterforskningen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App