Politi presset til at åbne op: To mistænkte i Emilie-sagen

Retten i Næstved har onsdag besluttet, at pressen får adgang til oplysninger i Emilie Meng-sagen. Blandt andet fremgår det, at der er to mistænkte i sagen.

Tema: Drabet på Emilie Meng
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pressen skal have adgang til en række oplysninger i sagen om den forsvundne teenagepige Emilie Meng. Det har Retten i Næstved besluttet onsdag.

Retten har besluttet, at journalister fra Ritzau, TV2 og BT skal have aktindsigt i en ransagningskendelse i sagen. Kendelsen handler om en ransagning i Korsør mandag i denne uge.

Anklagemyndigheden har protesteret mod udleveringen af kendelsen, men retten mener ikke, at der er grundlag for at holde den hemmelig for offentligheden. Protesten er derfor blevet afvist.

Detaljer i mistanke ukendt

Af rettens afgørelse onsdag fremgår det, at to personer er mistænkt i sagen.

Men hvad mistanken nærmere går ud på er indtil videre hemmeligt. Det vil fremgå af den kendelse, som der nu er opnået aktindsigt i.

Journalisterne vil få udleveret kendelsen fredag klokken 9.

Ransagning byggede på nye oplysninger

Emile Meng er ikke set, siden hun forsvandt efter en bytur i Slagelse den 10. juli. Siden har politiet flere gange været på en adresse i Korsør. Fire gange er der blevet ransaget på stedet.

Den seneste gang var mandag i denne uge. Politiinspektør Kim Kliver meddelte, at det var "nye oplysninger", som dannede grundlag for ransagning.

For at kunne ransage lovligt, skal politiet have en "rimelig grund" til at mistænke den person, som ransagningen er rettet mod, hedder det i retsplejeloven.

Ransagningskendelse offentliggøres fredag

Det er en 68-årig mand på Tårnborgvej i Korsør, som politiet mistænker. Derudover er en anden person mistænkt i sagen, fremgår det af onsdagens afgørelse.

Men hvilken forbrydelse mistanken går på - det såkaldte delikt - fremgår ikke.

Hvad mistanken er i sagen vil dog fremgå af den ransagningskendelse, som altså bliver offentliggjort på fredag.

/ritzau/