Finn var mistænkt for at kidnappe Emilie Meng: Nu fortæller han sin historie

Finn Petersen fra Korsør var under mistanke for at have kidnappet Emilie Meng og holde hende indespærret. Nu fortæller han sin historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er forfærdeligt at være under mistanke, ligegyldigt hvad det er, man er mistænkt for. Men at have kidnappet et andet menneske og i det her tilfælde slået en person ihjel, det er simpelthen forfærdeligt.

Sådan siger 69-årige Finn Petersen fra Korsør, der var under mistanke for at have kidnappet Emilie Meng og holde hende indespærret.

Han blev senere renset for mistanken, efter politiet havde ransaget hans hjem fem gange uden at finde noget. Ransagningerne foretog politiet på baggrund af private aflytninger.

quote Hele den danske befolkning har jo kigget på mig og sagt: Hvad er det, han har gjort? Det er jo noget forfærdelig noget, han har gjort

Finn Petersen, Korsør

Det var aflytninger, som Finn Petersens nabo havde foretaget ved at sætte aflytteudstyr op. Aflytningerne havde naboen foretaget i samarbejde med medlemmer fra Facebook-gruppen Forsvundne Personer.

Politiet beskrev senere den civile aktion, som en aktion, der havde overskredet det, man vil kalde en naturlig interesse for at hjælpe en åben eftersøgning.

Nu fortæller Finn Petersen sin historie til TV ØST, fordi han ønsker at sætte fokus på selvtægt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet var tilstede med flere vogne og forskelligt udstyr, da de ransagede Finn Petersens hus.
Politiet var tilstede med flere vogne og forskelligt udstyr, da de ransagede Finn Petersens hus. Foto: TV2 ØST

- Jeg synes jo, at det forløb, jeg har været igennem, det ønsker jeg ikke for nogen andre borgere. Jeg håber, det her kan være med til at gøre, at der er nogen, der tænker sig lidt mere om, dels inden de begynder at lave selvtægt, siger han.

Kom midt om natten

Den første ransagning fandt sted i august 2016. Her dukkede politiet op og ransagede Finn Petersens hus.

- Det første i denne her sag er, at der pludselig står nogle betjente her og skal ind. Det får de også lov til, for jeg har ikke noget at skjule, siger Finn Petersen.

quote Den ene gang ringede jeg selv 1-1-4 og spurgte, om det var rigtig nok, at det var politiet, der var her, og ikke nogen der havde klædt sig ud

Finn Petersen

Ifølge hans eget udsagn sagde politiet til ham, at de ikke ville komme mere, fordi de ikke fandt noget hos ham.

Sådan fortsætter det flere gange, hvor Finn Petersens hjem blev ransaget. Altid uanmeldt og på forskellige tidspunkter af døgnet.

- Nogle gange kommer de klokken 22.00 om aftenen og nogle gange klokken 04.00 om natten, når man ligger i sin skønneste søvn, fortæller han.

- Den ene gang ringede jeg selv 1-1-4 og spurgte, om det var rigtig nok, at det var politiet, der var her, og ikke nogen der havde klædt sig ud, og der fik jeg at vide, at jeg bare kunne spørge dem, men at det var rigtig nok, lyder det.

Tårnborgvej2
Læs også
67-årig fra Korsør: Private personer aflyttede mig
Tårnborgvej2
Læs også
67-årig fra Korsør: Private personer aflyttede mig

Ransagningerne skete i alt fem gange hen over efteråret 2016. Det er før, at Emilie Meng bliver fundet død juleaftensdag samme år.

Utrygt at blive aflyttet

Finn Petersen blev i løbet af ransagningerne opmærksom på, at politiet baserede sit arbejde på aflytninger, som hans nabo selv har foretaget af ham.

- Det er ret utrygt at gå rundt og ikke vide, om man bliver udspioneret og aflyttet, siger Finn Petersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud ved en af ransagningerne af Finn Petersens hus.
Sådan så det ud ved en af ransagningerne af Finn Petersens hus. Foto: TV2 ØST

At det handlede om den dengang forsvundne 17-årige Emilie Meng, blev han dog ikke oplyst om før senere i forløbet.

- De fortalte aldrig, det var Emilie Meng det handlede om. De fortalte måske en enkelt gang, at det var en levende person, de ledte efter.

Kun renset i politiets verden

Den sidste ransagning fandt sted den 24. oktober. Her er opmærksomheden omkring Finn Petersen stor. Han havde nu haft besøg af politiet fem gange. Derfor var det ikke kun politiet, som var tilstede i Finn Petersens hus den dag.

- Der holder biler udenfor, der er journalister, og der er et leben uden lige, fortæller Finn Petersen.

De fem ransagninger af Finn Petersens hjem gav ikke politiet nogen spor i sagen. Det betød samtidig, at Finn Petersen allerede to dage efter sidste ransagning den 24. oktober blev renset for mistanke, og sigtelsen mod ham frafaldt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiet medbragte blandt andet skovle til ransagningen af Finn Petersens adresse den 24. oktober 2016.
Politiet medbragte blandt andet skovle til ransagningen af Finn Petersens adresse den 24. oktober 2016. Foto: Lind Foto

Det skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samme dag i en pressemeddelelse. Men det var en ringe trøst, mener Finn Petersen.

- Det er kun i politiets verden, sigtelsen er frafaldet, siger han.

- Hele den danske befolkning har jo kigget på mig og sagt ”hvad er det, han har gjort? Det er jo noget forfærdelig noget, han har gjort”, siger han.

Få i omgangskredsen kender sagen

Den opmærksomhed følger stadig Finn Petersen her knap to år efter ransagningerne.

- Selvfølgelig er der mange, man ikke kender, som tænker ”nå, det er derinde han bor, ham kidnapperen, ham morderen”. Der er jo en million mennesker, der farer forbi mit hjem hver eneste dag. Og med de billeder, der har været i avisen, er der jo ikke nogen tvivl om, hvor jeg bor, så det er da virkelig grænseoverskridende og krænkende, at man bliver hængt ud for sådan nogle ting, siger han.

Artiklen fortæstter under tidslinjen.

Tidslinje

  • 1. ransagning: 1. august 2016, politiet reagerer på naboens henvendelser
  • 2. ransagning: 6. august 2016, naboen ringer til politiet
  • 3. ransagning: 7. oktober 2016, nabo hævder, der kan høres støj hos Finn Petersen. Politiet ransager Finn Petersens hjem
  • 4. ransagning: 7. oktober 2016, i forlængelse af første ransagning, gennemfører politiet endnu en ransagning senere på dagen, hvor man blandt andet bruger varmesøgende udstyr
  • 5. ransagning: 24. oktober 2016, større ransagning, hvor politiet borer huller i væggene og rykker gulve op.


Den 26. oktober 2016 udsender Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi en pressemeddelelse, hvor de renser Finn Petersen for mistanke.

Kilde: Finn Petersens advokat, Sten Djurtoft.

Det er også en af grundene til, at Finn Petersen ikke ønsker at stå frem med sit ansigt.

- Jeg kender utrolig mange mennesker, og jeg har simpelthen ikke tid, overskud, kræfter og psyke til at snakke om de her ting med så mange mennesker, som vil henvende sig til mig, hvis først jeg sætter ansigt på. Jeg har ikke behov for at snakke om det, og har heller ikke overskud til det. Derfor er der meget få i min omgangskreds, som ved, det her handler om mig, og som jeg kan snakke fortroligt med om de her ting, siger han.

Kan ikke være sikker nogen steder

Siden ransagningerne i 2016 har Finn Petersen anlagt søgsmål og kræver en erstatning på 75.000 kroner for det, han har været igennem. Han mener ikke, de 1200 kroner han fik i godtgørelse per ransagning var nok.

quote På det her tidspunkt er der revet to år ud af mit liv

Finn Petersen, Korsør

- Det kan godt være, det er mere eller mindre. Men det er en måde at få lidt oprejsning efter al den unødige ulejlighed, som jeg har haft i forbindelse med det her, siger han.

Men det er ikke kun en godtgørelse, der fylder i Finn Petersens hverdag. At han blev aflyttet af sin nabo er blevet en principsag for ham. 

emilie-meng-eftersoegning-billede.jpg
Læs også
Fik ransaget sit hjem fem gange: - Det er vores pligt at kontakte politiet
emilie-meng-eftersoegning-billede.jpg
Læs også
Fik ransaget sit hjem fem gange: - Det er vores pligt at kontakte politiet

- Min nabo har ikke noget at gøre hos mig. Hvis de mener, der foregår noget, så er deres eneste opgave at ringe til politiet, så de kan efterforske sagen. Det andet er krænkelse af privatlivets fred, og hvis det er tilladt, så er der ikke nogen, der kan være sikre nogen steder, lyder det fra Finn Petersen.

Vil sætte fokus på selvtægt

Det er også derfor, han fortæller sin historie.

- Jeg håber, det her kan være med til at gøre, at der er nogen, der tænker sig lidt mere om, dels inden de begynder at lave selvtægt, men også at politiet tænker sig lidt mere om, når de laver deres arbejde, fordi det er ikke noget, som man bør udsætte nogen borgere for, siger han.

Han ser tilbage på de sidste to år af hans liv, hvor ransagningerne og den offentlige opmærksomhed har fyldt.

- På det her tidspunkt er der revet to år ud af mit liv, hvor jeg har måtte sætte utrolig mange af mine gøremål på stand by, fordi man overhovedet ikke har tid til at tænke på dagligdagsting, fordi man skal beskæftige sig med ransagninger og retssager, og jeg ved ikke hvad, siger han.

Finn Petersens advokat
Læs også
Advokat til tidligere mistænkt i Emilie Meng-sagen: - Det er enormt belastende for min klient
Finn Petersens advokat
Læs også
Advokat til tidligere mistænkt i Emilie Meng-sagen: - Det er enormt belastende for min klient

Erstatningssagen er anket i byretten og bliver afgjort i landsretten til efteråret, og Finn Petersen ser frem til at få lukket den.

- Jeg tror aldrig nogensinde, at ting går væk. Men der er jo det ved det, at når først sagen er lukket, så vil man kunne pakke tingene sammen og sætte dem væk, og så vil det ikke være nær så tit, at tingene dukker op til overfladen, som det er i øjeblikket, siger han.

Ifølge politiet og de retsmedicinske undersøgelser har liget af Emilie Meng ligget i en sø nær Borup siden den første uge, hvor hun forsvandt tilbage i juli 2016. Naboens lydoptagelser og de fem ransagninger er foretaget mellem 1. august og 24. oktober 2016.


Nyhedsoverblik