Emilie Meng: Eftersøgning udvidet til private områder

På søndag igangsættes endnu en eftersøgning af Emilie Meng i Korsør. Denne gang søger de frivillige på private områder.

Tema: Drabet på Emilie Meng
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Emilie Meng fra Korsør forsvandt sporløst tidligt søndag morgen den 10. juli efter en bytur. Siden da har flere hundrede mennesker deltaget i eftersøgningen af den nu blot 18-årige pige.

Uden held.

Men gruppen Forsvundne personer giver ikke op. Derfor har de iværksat endnu en eftersøgning på søndag - fire måneder og tre dage efter Emilies forsvinden.

quote Det er store områder. Det kan være marker, hvor der går kreaturer. Der skal man have lodsejerens tilladelse til at afsøge

Sofie Sønderup, der er adminstrator på Facebook-siden Forsvundne personer

- Man kan sige, vi brugte de første mange, mange uger på at søge på de mest nærliggende steder fra stationen og de veje, Emilie ville kunne have gået hjem. Nu prøver vi noget andet, siger Sofie Sønderup, der er adminstrator på Facebook-siden Forsvundne personer.

Søger på private områder

Hun fortæller, at gruppen har brugt lang tid på at skaffe alle de nødvendige og rigtige tilladelser fra lodsejere i området. De vil nemlig gerne ind på deres grund for at søge efter spor.

- Det er store områder. Det kan være marker, hvor der går kreaturer. Der skal man have lodsejerens tilladelse til at afsøge, siger Sofie Sønderup.

De tilladelser har gruppen fået, og politiet har, ifølge Sofie Sønderup, også bakket op om endnu en eftersøgning.

Det bliver svære og svære

Nu går eftersøgningen så i gang på søndag klokken 10.00. Men Sofie Sønderup erkender, at det kan blive svært at finde noget nyt til sagen.

quote Vi giver ikke op, når vi er trætte, vi giver op, når vi er færdige

Sofie Sønderup, der er adminstrator på Facebook-siden Forsvundne personer

- Det kan vi ikke vide, men en telefon, eller hvad dælen hun har haft med sig, kan man jo stadig finde, siger hun. 

Hun siger også, at eftersøgningen bliver besværliggjort af en negativ medieomtale, fordi færre personer kommer til søgningerne. Men her understreger hun igen, at man altså har tilladelserne og at politiet har givet deres samtykke.

Er snart igennem alle områder

Gruppen har været meget aktive i søgningen efter Emilie Meng. Og med disse private områder, der nu bliver gennemsøgt, så har de snart søgt i alle områder, de ville igennem.

Hvor længe vil I så fortsætte?

- Der er jo ikke kommet noget nyt frem. Altså vi tager den på søndag, og så må vi se igen. Jeg tror, vi har nok (område, red.) til et eller to søg endnu, siger Sofie Sønderup.

Herefter opfordrer hun blot folk til at komme på søndag og bakke op om eftersøgning.

- Vi giver ikke op, når vi er trætte, vi giver op, når vi er færdige. Vi har stadig nogle områder, der skal afsøges, lyder det til slut fra eftersøgeren.