400.000 biler er blevet undersøgt i sagen om Emilie Meng

Omkring 400.000 biler er blevet undersøgt af politiet i håb om at finde frem til gerningsmanden i drabssagen om Emilie Meng.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag offentliggjorde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi et nyt spor i sagen om den dræbte Emilie Meng fra Korsør.

En hvid bil, angiveligt en Hyundai i30, var blevet set på overvågningsbilleder fra Korsør Station, hvor den 17-årige pige sidst blev set i live den 10. juli sidste år.

Hendes lig blev senere fundet i en sø ved Regnemarks Bakke nær Borup juleaftensdag.

Politiet har undersøgt cirka 400.000 biler, som minder om bilen fra videooptagelserne. Det oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Bilerne er blevet holdt op imod teleoplysninger og andet for at se, om der er sammenhæng mellem det tidspunkt, hvor Emilie forsvinder fra Korsør, og findestedet i Borup, siger Søren Ravn-Nielsen. 

Den 17-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt sidste år den 10. juli omkring klokken 04.00 morgenen efter en bytur og blev senere fundet dræbt i en sø nær Borup juleaftensdag 2016.
Den 17-årige Emilie Meng fra Korsør forsvandt sidste år den 10. juli omkring klokken 04.00 morgenen efter en bytur og blev senere fundet dræbt i en sø nær Borup juleaftensdag 2016. Foto: Lonni Haugaard, TV2 ØST

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvorvidt man har været i kontakt med bilforhandlere, der kunne lede dem tættere på ejermanden af den efterlyste bil.

Kan blive efterlyst i udlandet

Bilen, som politiet efterlyste tirsdag, er heller ikke efterlyst i udlandet.

- Det er ikke en specifik bil, som vi går ud med. Vi formoder, at det er en bil af den type. Nu håber vi meget på, at det enten er gerningsmandens bil og af den vej kan få nogle oplysninger omkring den. Eller at nogen har opholdt sig på Korsør Station den 10. juli om morgenen i en helt anden anledning og ikke har noget med sagen at gøre. At efterlyse en bil i udlandet, som man overhovedet ikke har nogen oplysninger om, ville ikke give os noget, som kunne bringe os videre. Men det kan sagtens ændre sig, siger Søren Ravn-Nielsen.

650 personer afhørt i sagen

Der er, siden sagen begyndte, skrevet omkring 2.000 rapporter og afhørt cirka 650 personer i sagen. 

- Det er et temmeligt omfattende arbejde, der er blevet lavet, siger Søren Ravn-Nielsen.