Kalundborg har talt: Her er det bedste ved kommunen

TV ØST jagter det bedste ved Kalundborg Kommune. Her er naturen på Røsnæs, musik i Havnsø og byspil i Kalundborg blandt buddene på det bedste ved området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I tre dage har TV ØSTs rullende redaktion været på jagt efter det bedste ved Kalundborg Kommune.

Man har både kunne give sine bud, på hvad det bedste ved Kalundborg er, i fysisk form i en blå postkasse placeret i Havneparken i Kalundborg, og ved at komme med forslag via hjemmesiden her.

Det har flere af brugerne gjort, og her et overblik over de mange bud.

Naturen og Naturrummet på Røsnæs

Flere af TV ØSTs  brugere har nomineret naturen på Røsnæs, som noget af det bedste ved Kalundborg Kommune. Her anbefaler Charlotte Anderson, at man blandt andet besøger Naturrummet, som er en bygning af træ og glas, hvor man kan læse mere om Røsnæs. 

- Naturen er helt enestående på Røsnæs. Det kan ikke beskrives, det skal opleves.I Naturrummet har man mulighed for at høre om historien, dyrelivet og naturen omkring Røsnæs, alt sammen på en interaktiv skærm, skriver Charlotte Anderson.

Marie Thorhauge er enig i, at naturen på Røsnæs er særlig for egnen.

- Fordi man nærmest får et kick, når man er ved Naturskolen. Ser ud mod fyret, hvor vandet omslutter den overdådige natur. Det er et frirum fra hverdagen, uanset man kommer alene eller sammen med sin familie, skriver Marie Thorhauge.

Gitte Larsen tilslutter sig kvinderne, og nominerer det smukke Asnæs med skov og strand.

- Her kan man gå langs stranden fra forskoven til Havnemarken. Udsigten over til Kalundborg kirke og fjorden er noget af det skønneste der findes i Danmark, skriver Gitte Larsen til TV ØST.

Loch Ness i Spangsbro

Det er ikke kun i Skotland, at man kan besøge søen Loch Ness. I Spangsbro nær Kaludborg har en vognmand nemlig gravet et stort hul, så der i dag er en sø med navnet Loch Ness, som er placeret midt i byen. Desuden er der mulighed for at se uhyret Loch Ness, der er skåret ud af en træstamme. Og søen er bestemt et besøg værd, hvis man spørger Sanne Rasmussen. 

- Et fantastisk dejligt sted, hvor man kan tage madkurven med og samtidig nyde søen med et rigt fugleliv, mens børnene fodrer ænderne med brød købt for 2 kr. posen og senere leger på naturlegepladsen, skriver Sanne Rasmussen i sin begrundelse.

Hun bliver bakket op af Inge Jørgensen. 

- Loch Ness er et fugleresevat. Med mulighed for bål og leg. Det er en perle for alle, skriver Inge Jørgensen.

Kalundborg Golfklub

I Nostrup ligger Kalundborg Golfklub et par kilometer uden for Kalundborg. Her kan man spille golf, mens man har en flot udsigt ud over Kalungborgs bugt og fjord. Det er grunden til, at Ann Bille har nomineret golfklubben til at være det bedste ved Kalundborg. 

- Fantastisk beliggenhed med udsigt over både sejerøbugten og kalundborg fjord. Samtidig er det en rigtig hyggelig klub at spille i, hvor alle er velkomne, både nye som gamle, unge som ældre, skriver Ann Bille. 

Musik i Havnsø

Ifølge Rikke Rasmussen er der musik i Havnsø i uge 30, som ligger i bunden af Nekseløbugten. Det mener hun, er det bedste ved denne del af regionen. 

- Det er det fedeste arrangement at være med til. Alle de frivillige der brænder for at få det op at køre, er så vanvittige fantastiske! En lille havneby hvor alle strømmer til for at høre god musik, fantastisk selskab og nyde den gode atmosfære!! Det er helt sikkert et sted, der er et besøg værd! Sådan skriver Rikke Rasmussen.

Hun bliver bakket op af Susanne Hanning.

-  Musik i Havnsø er startet af nogen seje drenge der bare ville holde lidt fest og have folk med. Det har de om nogen fået. Jeg glæder mig hvert år til uge 30, skriver Susanne Hanning i sin begrundelse til TV ØST.

Byspil i Gryden på Møllebakken

Hvert år i august laver Kalundborg Amatør Teater friluftsteater i "Gryden" på Møllebakken i Kalundborg. I år opsætter de musicalen "The Sound of Music", og de såkaldte byspil har Klaus Ødegaard valgt at nominere, som det bedste ved Kalundborg Kommune.

- Byspillene henvender sig til børn og voksne i alle aldre, ligesom forestillingerne har et stort opland. Byspillene i Kalundborg er en årlig tilbagevendende begivenhed gennem de sidste 32 år, skriver Klaus Ødegaard blandt andet i sin begrundelse.

De frivillige i Raklev Gymnastik- og Idrætsforening

- Uden de frivillige vil vi ikke være så store og tilbyde vores idrætsudøvere de muligheder, som vi tilbyder. 
Vores flotte anlæg er også de frivilliges fortjeneste, skriver Johnny Reimann Løvstrøm Jensen i sin begrundelse til TV ØST, hvor han roser de frivillige i Raklev Gymnastik- og Idrætsforening, som noget af det bedste ved Kalundborg.

Kino Kalundborg

Nis J. Vind Larsen vil gerne nominere Kino Kalundborg, som noget af det bedste ved denne del af regionen.

- Kino Kalundborg fordi søskendeparret der har Kino giver os gode filmoplevelser, men gennem flere år også har budt på skønne livekoncerter med store danske kunstnere, skriver Nis J. Vind Larsen.

Vinde Helsinge friskole

Mette Lauridsen roser sin gamle skole, Vinde Helsinge Friskole, som ligger i Vinde Helsinge ved Gørlev. Her er hendes egen søn startet i første klasse, og hun mener, at skolen er noget af det bedste ved at bo i Kalundborg Kommune.

- Som elev på denne skole lærer man om værdier, gensidig respekt og så mange andre vigtige elementer, som er guld værd i tilværelsen. Helt sikkert et perfekt sted for at danne grundelemter til resten af livet. Jeg vil aldrig glemme min gang derude, og jeg håber, mine sønner vil have det på samme måde, den dag de står ude i det virkelige liv, skriver Mette Lauridsen.

Kragerup Gods

- Helt klart kragerup Gods. Go high-banen og alle deres aktiviteter er klart et besøg værd, og så er godset bare så smukt og velbevaret, skriver Lasse Bræmer, der nominerer godset og deres bane oppe i trætoppene, der ligger nær Ruds Vedby. 

Fugledegård ved Tissø

- Fugledegård er helt bestemt et besøg værd, skriver Camilla Lindberg om Formidlingscenter Fugledegård, hvor man kan lære mere om vikingernes liv omkring kongsgården ved Tissø.

Bevægelsesparken og foreningslivet i Høng

- Bevægelsesparken, det meget aktive foreningsliv - for eksempel har vi i Høng Gymnastikforening næsten 1000 idrætsaktive indenfor løb, gymnastik og fodbold, skriver Trine Birkmose, der mener, at Høngs bevægelsespark og foreningsliv er det bedste ved at bo i Kalundborg Kommune. 

Andre ting og steder, som blev nomineret:

  • Løve Mølle i Løve nær ved Høng
  • Birkegårdens Haver nær Ruds Vedby
  • Høng Løbeklub
  • Studie Gartneriet, som ligger mellem Gørlev og Kirke Helsinge
  • Naturen og havnen i Reersø
  • Dyrehøj Vingård på Røsnæs
  • Røsnæs Fyr
  • Havneparken i Kalundborg