Ingen offentlig trafik: Orø har købt sit eget tog

Som den eneste ø i Danmark har Orø ved Holbæk taget et tog i brug for at fragte besøgende rundt i sommermånederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kører vel og mærke ikke på skinner, men alligevel er toget på Orø lidt specielt. Det er nemlig den eneste ø i Danmark, hvor besøgende henover sommeren kan tage toget rundt, når de eksempelvis skal i den lokale Brugs eller se øens seværdigheder.

Orø

  • En del af Holbæk Kommune
  • 893 indbyggere pr. 1. januar 2017
  • Eget tog siden 1. juni

- Det er sådan, at vi ikke har noget offentlig trafik på Orø, så øens borgere og turister var tidligere tvunget til at gå eller cykle rundt. Heldigvis fik formanden for vores modeljernbaneklub ideen med et tog, og så tog det hele fart, siger Ib Ballisager, der er næstformand i bestyrelsen for Orø Toget.

Skal ikke tjene penge på det

Toget har kostet en halv million kroner. De penge er bevilget af Landdistrikspuljens ø-støtte og LAG-midlerne. Otte frivillige personer kører på skift rundt med toget, der samler folk op, når de ankommer med færgen fra Holbæk.

- Det er ikke noget, vi skal tjene penge på, men der vil jo altid være driftsomkostninger. Succeskriteriet er, at vi kan få toget vedligeholdt for de penge, vi får ind via billeterne, siger Ib Ballisager.

Toget, der primært skal køre i sommermånederne, har ti stop på øen og fem daglige afgange.

Se toget i aktion

TV ØST leder efter det bedste ved vores region. Flere mener, at netop Orø er noget af det bedste ved Holbæk Kommune. Derfor besøgte vi i dag øen og fik en køretur med det nye tog.

Du kan se vores live-sending fra Facebook herunder:

Første del 

Anden del