Gæsterne strømmer til stor vikingefestival

Trelleborg Vikingefestival vokser i popularitet. - Vikingetiden er blevet et godt brand, siger lederen for Trelleborg.

Tema: Det bedste ved vores region
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For tiden rejser flere tilbage til vikingetiden, når Trelleborg ved Slagelse holder deres årlige vikingefestival.

Her har gæsterne mulighed for at fordybe sig i vikingetiden gennem aktiviteter, kampe på slagmarken, boder med alverdens indhold og meget, meget mere. Og det tager de godt imod:

- Det er helt vildt fedt. Det er kammeratskab og komme ud og møde nye mennesker, og så er det også det, at det har noget historisk over sig, som man kan gå ind i - så det er hele parken, der bare gør det fedt, siger Morten Rosgaard fra Vanløse.

quote Vi har Game of Thrones, vi har Vikings, og så har vi Danmarkshistorien

Anne-Christine Larsen, leder for Trelleborg

Over tusind mennesker vælger at tage til Vikingefestival og leve ligesom dengang i år 980, hvor Harald Blåtand opførte stedet.

- Det er sjovt, det er spændende, og det er vores allesammens fortid. Vi er her hvert år - hele familien, siger Johan Nyborg fra Visby. 

Og der er nok at tage sig til.

- Mit erhverv er træsmed. Jeg er herude blandt andet for at hjælpe de andre vikinger, når de har øksehoveder, som har behov for at få nye skafte på, fortæller Jon Bertelsen fra Stenlille. 

Vikingetiden er blevet et godt brand

Det er blevet mere og mere populært at opleve og lære om vikingetiden. Sidste år havde Trelleborg næsten 82.000 besøgende, hvilket er 25.000 flere end forrige år.

- Vikingetiden er blevet et godt brand, og det at være viking er blevet et godt brand, og det skyldes jo mange ting; vi har Game of Thrones, vi har Vikings, og så har vi Danmarkshistorien, siger Anne-Christine Larsen, som er leder for Trelleborg.

Trelleborg Vikingefestival strækker sig fra den 15. juli til den 23. juli. 

Gense indslaget: Vores sommerredaktion er i disse dage i Slagelse Kommune, på jagt efter DET BEDSTE: I dag besøger vi den store turistattraktion, vikingeborgen Trelleborg. Og så har vi set et helt specielt museum.