Det bedste ved Næstved: Her er listen med buddene

TV ØST har i tre dage jagtet det bedste ved Næstved Kommune - og buddene rummer alt fra festival til gavlmalerier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I tre dage har TV ØST jagtet de bedste ting ved Næstved Kommune. Det er sidste stoppested i vores sommerserie, hvor vi har forsøgt at finde det allerbedste ved hele regionen. 

Man har kunnet komme med sine bud i vores postkasse ved campen i Karrebæksminde eller skrive på vores hjemmeside her. 

Og her giver vi dig en oversigt over det bedste ved Næstved Kommune: 

Musik over Præstø fjord

- For niende gang står en gruppe af lokale ildsjæle i Tappernøje bag tre dages musikfestival fra 10.-13. august under ovennævnte overskrift. Mere end 40 kunstnere og bands optræder under festivalen i 'Danseladen', 'Viseteltet', 'Dansetræet' og 'Bålhuset'. Herudover omfatter festivalen forskellige workshops, fællesspisning og andre aktiviteter, skriver Jens Peder Tornvig i sin begrundelse.

Næstved Ungdomsskole og gavlmalerier

- De giver mulighed for, at mange unge mennesker kan udfolde deres kreativitet. De skaffer kunstnere til byen, der udsmykker gavle. Også Gomeos har lavet en fantastisk gavl på Farimagsvej. Men størst af alt er byens lokale og internationale kunstner CMP. Han breder kunsten ud til alle, skriver Rikke Lund Frandsen.

By og natur

quote Det er da helt fantastisk og helt unikt

Kirstine Arndal Kristensen

- Jeg bor midt i Næstved og har fem minutters gang til stationen og resten af verden, syv minutter til byliv og butikker på Axeltorv og 10 minutter til skov og vand ved Susåen. Det er da helt fantastisk og helt unikt. Noget, vi skal værdsætte og værne om - det er meget anderledes end andre steder, jeg har boet, skriver Kirstine Arndal Kristensen.

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

- Banen bliver vurderet som en af Danmarks flotteste og mest velplejede anlæg. Det er en PERLE, som bør kendes af mange flere mennesker, skriver Jakob Mørch i sin begrundelse.

Herlufsholm Kirkegård

- Landes smukkeste kirkegård ligger i Næstved, nemlig Herlufsholm kirkegård. Den bør ses. Udsigten fra kirkegården samt de store træer med masser historie i. Og kirkegården er så smuk og i forskellige niveauer, skriver Thomas Kuscu Arentzen. 

quote Landes smukkeste kirkegård ligger i Næstved

Thomas Kuscu Arentzen

Gåtur i Herlufsholm

- At gå en tur i Herlufsholm skov er skønt, fordi der er smukt, det giver ro, selvom du er midt i Næstved by. Ligeså er en løbetur i Herlufsholm skov fantastisk, ruten er flot, god og lidt kuperet. Om du har en dag med energi eller skal have ladet batterierne op er Herlufsholm skoven et besøg hver, skriver Søren Knudsen.

Mose på Enø

- På Enø ligger der en fredet mose. Den ligger helt ude på Klintegårdsvej og ikke mange kender til den. Mange insektelskere er vilde med mosen, da der bor sjældne insekter. For ikke at glemme de sjældne klokkefrøer. En lille oase, der er godt gemt, skriver Susan Qvist-nielsen på Facebook.

Cafeen i Tybjerghus

- Cafeen i Tybjerghus i Tybjerglille Bakker er et hyggeligt sted at komme, skriver Anne Planck.

quote En lille oase, der er godt gemt

 

Slusehuset

- Jeg stemmer på Slusehuset ved Susåen. Det er så dejligt at komme ned og få en is eller en tår kaffe efter en lang cykeltur, skriver Bente Margrethe Brodthagen.

Næstved Vikings

- Amerikansk fodbold er en underholdende holdsport med masser af action og taktik. Amerikansk fodbold udmærker sig også ved at have plads til alle, store som små. Hvis man ikke er den, der bliver valgt først i skolegården på grund af sin størrelse, så er man det i amerikansk fodbold. Vikings ligger pt. nummer 1 i Danmarksserien og kan med én sejr mere sikre sig direkte adgang til semifinalen, skriver Michael Akakabuto Frost.

Cafe Holmeren

Cafe Holmeren. De laver den mest fantastiske mad, skriver Mikkel Jensen.

Han bakkes op af Milo Hansen: 

- Cafe Holmeren er et fantastisk sted. De har gjort et stort stykke arbejde.

Andre bud: 

  • Vandtårnsbakken
  • Automobilmuseet
  • Askov Ridecenter
  • Næstved Kaserne
  • Nævergrillen
  • Herlufmagle Svømmebassin
  • Hammer Kirke og Hammer by

Du kan stadig nå at afgive dit bud her.