¨

DEN SKØNNESTE HAVE 2020

Dommerne blev sat på prøve i jagten på Den Skønneste Have 2020. Siden foråret har Sille Roulund og Erik Andersen om tirsdagen på TV2 Øst besøgt skønne haver rundt om i regionen, og 3 dommere blev sat på en hård prøve, da de skulle udvælge 5 haver til den endelige seerafstemning. Alle haverne fik ros af dommerne, som var meget imponeret over den entusiasme og passion de fornemmede hos haveejerne.

STEM PÅ DEN SKØNNESTE HAVE 2020

SMS afstemningen om Den Skønneste Have er slut. 
Tirsdag den 20. oktober foreligger den endelige afgørelse, og TV2 ØST sender direkte fra Regionens Skønneste Have 2020 kl. 19.45.

I jagten på regionens skønneste have mødtes dommerne i Birkegårdens Haver, for at vælge de 5 haver ud til seernes sms afstemning. Haveekspert Jesper Carl Corfitzen, havearkitekt Michael Møller, og Merry Sørensen fra Birkegårdens Haver valgte følgende 5 haver:

 

Have nummer 3 er lavet af Dennis og Louise og er på 26.000 m2 -  så der er god plads med flere søer, remiser og en prydhave. Haven, der også bliver kaldt Stenmaglehaven, indeholder omkring 600 tons sten, mange af dem med en særlig historie. Der er flere hundrede Rhododendron, og rigtig mange specielle træer.

Se have 3 her

 

Have nummer 8  i Vedbynørre tilhører Gurli og Henning. De er begge biologer, og har gennem årtier skabt en sand naturhave. Haven er på 3000 kvm med både almindelige haveplanter og vilde danske arter. De fleste er nøje udvalgt efter, at de skal give føde til dyrene eller skjul. I redekasser yngler både mejser, ugler og Tårnfalk. En atypisk have, der viser at haveglæde kan skabes af andet end blot planter.

Se have 8 her

 

Have nummer 11 er Dorit og Egils have i Nykøbing Sjælland. Parret slog 2 sommerhusgrunde sammen for 20 år siden, for at få plads til hele havedrømmen, som er på ialt 2400 m2. Fra stauder og roser er interessen mere gået over i spændende træer og stedsegrønt med bruddække. Fra terrassen kan haven nydes, med kig til bede og vandbassin.

Se have 11 her

 

Have nummer 15 er Jyttes have ved Snesere på 1400 kvadratmeter. Der lagt vægt på at haven skal være et paradis, ikke kun for mennesker, men også for fugle og insekter. Haven har flere terrasser og et havebasin. Mellem de anlagte stier, dyrkes frodigheden med masser af blomster, helst med både duft og farve, og uden brug af sprøjtemidler

Se have 15 her

 

Have nr.19 er Jan og Anitas have ved Sorø på ca 1000 kvadratmeter. De kalder det selv for en vandrehave med duft, farver og lyde, og med plads til den store familie. Her er masser af plads til at sidde og nyde haven med mange terrasser og kroge. Her er alt fra staudehave til hønsegaard og poolområde, en lille å og en sø med fisk i.

Se have 19 her