¨

Udskældt italiensk konsortium undskylder efter skandalesag

01:01

Torsdag fremlagde Kammeradvokaten sine resultater for forligskredsen i Transportudvalget. Her kom det frem, at det ene selskab, Condotte, er ved at konkurs, og at en af de nuværende øverste topchefer er involveret i en sag om korruption.

Det italienske konsortium, som skal bygge den nye Storstrømsbro, beklager for sagerne om dårlig økonomi hos selskabet Condotte.

Den 23. oktober sidste år tildelte Vejdirektoratet det italiensk konsortium Itinera Joint Venture opgaven om at opføre den nye Storstrømsbro mellem Sjælland og Falster. 

Siden da er flere skeletter væltet ud af skabet, når projektørlampen har peget på selskabet Condotte, som er en del af konsortiet.

Condottes økonomiske udfordringer er meget uheldige

Mr. Silvio Fascio, Europe General Manager, Itinera S.p.A.

Men nu undskylder konsortiet Itinera Joint Venture for al det postyr, som Condottes dårlige økonomi, har vakt. Det skriver konsortiet i en mail til TV ØST.

- Konsortiet er meget ked af de ulejligheder, der er blevet skabt af Condottes økonomiske udfordringer, skriver Mr. Silvio Fascio, Europe General Manager, Itinera S.p.A., i mailen til TV ØST. 

Læs også Den nye Storstrømsbro kan blive to år forsinket

Han udtaler sig på vegne af konsortiet og understreger videre i mailen, at man vil arbejde meget hurtigt på at give Vejdirektoratet yderligere økonomiske oplysninger.

Condottes økonomi er uheldig

Torsdag fremlagde Kammeradvokaten sine resultater for forligskredsen i Transportudvalget. Her kom det frem, at det ene selskab, Condotte, er ved at gå konkurs, og at en af de nuværende øverste topchefer er involveret i en sag om korruption.

Samarbejdspartnerne er meget kede af den ulejlighed, som Condottes økonomiske udfordringer, har forårsaget.

- Condottes økonomiske udfordringer er meget uheldige, men konsortiet har den økonomiske og tekniske styrke til at gennemføre projektet, skriver Mr. Silvio Fascio

Konsortiet er overbeviste om, at en tilfredsstillende løsning kan opnås, så projektet kan fortsætte som planlagt. 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App