Topchef trækker sig fra Storstrømsbro-projektet efter anholdelse

Den korruptionsanklagede topchef Duccio Astaldi trækker sig fra det italienske byggefirma Condotte og dermed fra Storstrømsbro-projektet.

Tema: Den nye Storstrømsbro
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu trækker den korruptionsanklagede topchef Duccio Astaldi sig fra det italienske byggefirma Condotte og dermed fra Storstrømsbro-projektet.

Det fremgår af et notat fra Condotte, som Fagbladet 3F er i besiddelse af.

Fagbladet 3F kunne i går fortælle, at Duccio Astaldi er blevet anholdt og sat i husarrest for mistanke om korruption på et stort byggeprojekt i Italien.

Ifølge politiet i Messina skal Astaldi have bestukket sig til kontrakter på en motorvejsstrækning på Sicilien. Nu har han så ifølge Fagbladet taget konsekvensen og trukket sig fra sin post som bestyrelsesformand for Condotte.

Condotte har kæmpe byggerier over hele verden

Duccio Astaldi har tidligere fungeret som formand for den europæiske sammenslutning af storentreprenører, European International Contractors.

Condotte har kæmpe byggerier over hele verden, men har på det seneste været ramt af truende konkurs og betalingsstandsning på en række store byggeprojekter. 

 

Blandt andet i Norge, hvor det norske banevæsen efter flere sager om manglende betaling til underentreprenører fratog Condotte kontrakter til en værdi af 3,5 milliarder norske kroner på et rekordstort anlægsprojekt.

Den nu forhenværende topchef Duccio Astaldi står i forvejen midt i en anden sag om mulig bestikkelse og korruption

Bagmandspolitiet efterforsker Astaldi

Bagmandspolitiet i Venedig efterforsker Astaldi i en meget omtalt sag om korruption og bestikkelse i forbindelse med et gigantisk dæmningsbyggeri, MOSE-projektet, i Venedig. 

Her er han mistænkt for at have underskrevet falske regninger for over syv millioner kroner.

Fagbladet 3F afventer en kommentar fra konsortiet Storstrøms Bridge Joint Venture, men ovenpå nyheden i går om den anholdte topchef fra Condotte udtalte bestyrelsesformand Silvio Fascio.

- Det er meget bekymrende for Condotte. Vi er sikre på, at myndighederne vil gennemføre en grundig efterforskning, som vil føre til enten en dom eller frifindelse, siger Silvio Fascio. 

 
 
Foto: Vejdirektoratet