Seks millioner kroner skal få ledige til at bygge Storstrømsbroen

Guldborgsund og Vordingborg kommuner får seks millioner kroner til at opkvalificere ledige, så de kan stå for byggeriet af Storstrømsbroen.

Tema: Den nye Storstrømsbro
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seks millioner kroner.

Så mange penge får Guldborgsund og Vordingborg kommuner til at opkvalificere ledige til job ved byggeriet af den nye Storstrømsbro.

Det forventes, at 250 ledige vil blive opkvalificeret ved hjælp af pengene.

- Det er afgørende, at så mange ledige som muligt får glæde af opsvinget og bliver en del af arbejdsmarkedet, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), i en pressemeddelelse.

- Ikke mindst når det handler om job, der opstår som følge af de store byggerier, som det offentlige står bag, for eksempel Storstrømsbroen. Derfor har vi i efteråret lavet en pulje, der er målrettet den type projekter. Det er godt for den enkelte, virksomhederne og her også Guldborgsund og Vordingborg kommuner, som får færre ledige. 

Pengene kommer fra en pulje, som flertallet bag Beskæftigelsesreformen har målrettet opkvalificering af store infrastrukturprojekter. 

I dag er Troels Lund Poulsen og Ole Birk Olesen i åbent samråd om, hvordan regeringen vil sikre lokale arbejdspladser og elevpladser i forbindelse med byggeriet af Storstrømsbroen.