Italienere efter korruptionssag: Vi vil følge danske regler

Storstrømsbroen vil blive opført efter dansk lovgivning. Sådan lyder det fra det korruptionsramte italienske konsortium, der skal stå for byggeriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Aftalen omkring byggeriet af den nye Storstrømsbro er sat på pause. To ud af de tre af italienske firmaer, der efter planen skal stå for opførelsen af broen, er ifølge 3F, nemlig involveret i en korruptionssag i deres hjemland.

Noget, der har fået transportudvalget på Christiansborg til at stoppe Vejdirektoratet i at skrive endeligt under på kontrakten.

Sagen er lige nu sendt til hjørne hos kammeradvokaten. Mens man her gennemgår dokumenterne, så kommer det italienske konsortium nu med en forsikring om, at deres arbejde med stor-byggeriet vil følge alle danske regler.

- I starten af december havde vi et møde med Dansk Byggeri, og vi er klar til at blive medlem af organisationen og efterfølge de aftaler og regler, som organisationen har etableret – regler, som er standard på det danske arbejdsmarked, siger Ennio Buson, som er projektchef på byggeriet i Itinera Joint Venture i en skriftlig udtalelse til TV ØST.

Itinera Joint Venture består af tre italienske firmaer. Tidligere topledere fra to af firmaerne, Condotte og Grandi Lavori Fincosit, er ifølge Fagbladet 3F allerede blevet dømt for deres involvering i en korruptionsskandale i Venedig. Og i december indledte anklagemyndigheden i byen en ny række sager, hvor selve selskabernes rolle skal undersøges.

Konsortium bliver medlem af Dansk Byggeri

Firmaerne afviser at have overtrådt italiensk lovgivning.

Overfor TV ØST uddyber konsortiet, at de i forbindelse med langstrakte Storstrømsbro-byggeri også vil agere efter dansk.

- Arbejdet vil strække sig fra 2018 til 2023 og i den tid vil konsortiet, som meget snart bliver etableret som et a/s, selvfølgelig være medlem af Dansk Byggeri, fortæller Ennio Buson, som på konsortiets vegne også udtrykker tilfredshed over at være blevet valgt til det store danske projekt.

Kammeradvokaten skulle efter planen komme med sin udmelding her i starten af det nye år. Flere politikere har ifølge Fagbladet 3F i mellemtiden meldt ud, at de vil have mulighed for at ophæve kontrakten, hvis byggefirmaerne bliver kendt skyldige.

Foreløbig støtter SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet forslaget. 


Nyhedsoverblik