64 nye boliger bliver bygget til italienske broarbejdere

De italienske brobyggere, der skal være med til at bygge Storstrømsbroen, får bygget 64 boliger på havnen i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

128 brobyggere får tag over hovedet i Vordingborg.

For 64 nye boliger bliver opført på Vordingborg Sydhavn.

Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

I løbet af de næste par måneder vil de nye boliger skyde op på havnen. Borgmester Mikael Smed (S) mener, at brobyggerne kan være med til at styrke det lokale handelsliv.

- Jeg byder det mere end velkomment, at broarbejderne nu flytter ind på Sydhavnen fremfor i en skurby på Masnedø. Det er dejligt, at de nu kommer til at bo i byen, og under gode forhold. Det vil uden tvivl også have en positiv afsmittende effekt på det lokale handelsliv, siger Mikael Smed (S) i pressemeddelelsen.

Kan bruges til ungdomsboliger

Boligerne bliver bygget som fire punkthuse, hvor husene bygges sammen om et fælles gårdhaveareal. De bliver på godt 20 kvadratmeter hver især og kommer til at indeholde eget bad og toilet. 

Der bliver desuden opført et fælleshus med vaskeri, stort køkken og plads til cirka 100 gæster, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Når arbejdet med byggeriet af Storstrømsbroen er færdig, som det er forventet i 2023, forventer Kiss Development at boligerne vil kunne bruges til ungdomsboliger eller bygges om til mindre lejligheder på 40-45 kvadratmeter.

Det er udviklings- og ejendomsselskabet Kiss Development som er gået i gang med at bygge boligerne.

De 128 italienske broarbejdere begynder fra nytår på opførelsen af den nye Storstrømsbro.