Little Italy i Vordingborg: Mød italienerne, der bygger den nye Storstrømsbro

En stor gruppe af byggearbejderne på Storstrømsbroen er italienere, som rejser verden rundt på store projekter. TV2 ØST har mødt et par af dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byggeriet af den ny Storstrømsbro skrider frem med over 500 mennesker involveret i det store anlægsarbejde.

Gruppen af medarbejdere tæller omkring 18 nationaliteter, og en stor del af dem kommer fra Italien. Fælles for mange af de italienske byggearbejdere er, at de rejser verden rundt for at arbejde på forskellige byggeprojekter.

Domenico Fiumarelli havde været i Afrika, inden han i 2019 ankom til Sydsjælland og byggepladsen for den nye bro på Masnedø.

500 personer fordelt på omkring 18 nationaliteter arbejder på byggeriet af den ny Storstrømsbro.
500 personer fordelt på omkring 18 nationaliteter arbejder på byggeriet af den ny Storstrømsbro. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

- Jeg startede i Nigeria, hvor jeg var i et år, så flyttede jeg til Namibia, hvor jeg var i fem år, og efter Namibia rejste jeg til Danmark, siger han og tilføjer:

- Det er fint at bo i Danmark. Det er et ret koldt sted, hvilket ikke er så sjovt for os. Men det er et godt land.

Domenico Fiumarelli er i dag teknisk chef på byggeriet af Storstrømsbroen. Broen, der bliver Danmarks tredje længste, skal efter planen stå klar til at overtage biltrafikken fra den gamle Storstrømsbro i 2023 – og året efter følger jernbanetrafikken.

Her ville det ifølge Domenico Fiumarellis oprindelige planer have været naturligt at sætte kursen mod et nyt byggeri et sted i verden – men måske bliver det anderledes denne gang, fortæller han:

- Min kone elsker Danmark. Hun er begyndt at lære dansk på en dansk skole. Hun vil gerne bo i Danmark, hun vil ikke rejse væk, hun vil blive, siger han.

Domenico Fiumarelli er oprindeligt fra Amalfikysten i den sydlige del af Italien, men har valgt at tage familien, kone og søn med, og snart bliver de en mere, fortæller han.

- Endnu én er på vej – en lille pige. Hun vil blive født 28. juni på hospitalet i Nykøbing Falster.

Familien er hjemme i Italien

Ikke alle har dog familien med til Danmark.

Gianluca Vanini, servicechef på byggeriet af Storstrømsbroen, er rejst til Danmark uden familien, som han savner.
Gianluca Vanini, servicechef på byggeriet af Storstrømsbroen, er rejst til Danmark uden familien, som han savner. Foto: Jesper Hald - TV2 ØST

Gianluca Vanini er servicechef på byggeriet af Storstrømsbroen. Han bor også i Vordingborg – men familien er hjemme i det nordlige Italien; et område der har været og stadig er hårdt ramt af coronavirus.

- Jeg savner dem, siger han og tilføjer:

- Min kone blev faktisk testet positiv for corona – og min datter er nu på hospitalet, fordi hun har nogle problemer med dette corona. Så jeg er bekymret for det, men jeg håber, det hele bliver okay.

Det er det italienske konsortium, Storstroem Bridge Joint Venture, der har til opgave at bygge den ny Storstrømsbro for den danske stat.