Vandværk i vandmangel: Får leveret vand med tankvogne

Det store vandforbrug dræner Døjringe vandværk ved Sorø. Nu bliver der kørt vand i tankvogne til vandværket, for at følge med efterspørgslen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Døjringe vandværk ved Sorø må hente vand hos naboerne i Stenlille for at følge med den store vandforbrug lige i øjeblikket.

Omkring 25 procent af værkets forbrug bliver kørt ind med tankvogn fra Stenlille og hældt i tanken.

- Vi har et ældre vandværk, der ikke helt er dimensioneret til at klare en ekstraordinær situation som den, vi oplever lige nu, siger bestyrelsesformand Peder Jensen.

Opfordrer folk til at spare på vandet

Værkets 340 brugere har i længere tid været opfordret til at spare på vandet så meget som muligt.

- Vi beder dem om at være betænksomme: Lad være med at vande haven, og lad være med at vaske bilen. Og hver gang vi sender en opfordring af sted, hjælper det umiddelbart, men det holder ikke helt ved, siger formanden.

Så derfor er vandværket nu nødt til at købe vand udefra.

- Opfordringen til at spare er i høj grad af hensyn til brugerne selv, for det koster jo at hente vand udefra. Ikke så meget selve vandet, men transporten er dyr, fortæller Peder Jensen. 

Der er en plan for, hvordan problemet kan løses på længere sigt. Vandværket har søgt om lov til at lave en ekstra boring, og det er formandens håb, at den kan komme på plads inden næste sommer.

- Og så skulle vi være fremtidssikret, fastslår han.