Mejetærsker udbrændte totalt: Landmand nåede selv at begrænse flammehavet

En mejetærsker udbrændte totalt på en mark ved Ringsted. Men takket være landmanden, nåede ilden ikke at brede sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens en landmand ved Ringsted var ved at høste, opstod der brand i mejetærskeren.

Det skete torsdag eftermiddag på Ejstrupvej, og i tørken skal der ingenting til, før ilden breder sig. Men i dette tilfælde havde landmanden garderet sig.

quote Så har de været snarrådige nok til dels at putte vand på den omkringliggende mark, og også begynde at harve og lave et brandbælte, så branden ikke breder sig for os

Henrik Nilsson, indsatsleder, Midt og Sydsjællands Brand og Redning

- Det er et rigtig godt eksempel på, at de inden de kørte ud i morges tog deres forholdsregler. De har både haft en harve med herud og en gylletank med vand i, siger Henrik Nilsson, indsatsleder fra Midt og Sydsjællands Brand og Redning.

Landmanden og hans kolleger handlede hurtigt, og det har hjulpet brandfolkene gevaldigt.

- I forbindelse med, der nu er brudt brand i deres mejetærsker, så har de været snarrådige nok til dels at putte vand på den omkringliggende mark, og også begynde at harve og lave et brandbælte, så branden ikke breder sig for os, siger Henrik Nilsson.

Landmænd er forberedte

Selve mejetærskeren nåede de dog ikke at slukke. For brandvæsnet har travlt i øjeblikket, og de var ved en anden brand, hvor de skulle køre fra.

Det kunne dog have gået meget værre, hvis landmanden og hans kolleger ikke havde handlet, ifølge indsatslederen.

- Den pågældende mejetærsker er total udbrændt. Den har skulle vente på, at vi kørte ude fra Kagstrup Mark og herud til Ejstrupvej. Men en stor del af årsagen til, at det ikke får lov at brede sig, det er, at de her tre personer, som har været i gang med at høste, de har været forberedt på situationen, siger han.

Der lyder en generel ros fra indsatslederne til landmændene i øjeblikket. Det har vi tidligere fortalt om på TV ØST. Også i dette tilfælde roser indsatsleder Henrik Nilsson landmændene.

- Vi fornemmer generelt på landmændene at de bekymrer sig om det allerede om morgenen når de kører ud. De tænker over, hvad de kan gøre i dag, - om de kan tage ekstra vand med ud eller en harve, fortæller Henrik Nilsson.