Lade brudt i brand: Flammerne har spredt sig til mark

Flammerne har opslugt laden, og nu har de også spredt sig til en nærliggende mark. Branden er så omfattende, at Beredskabsstyrelsen er blevet tilkaldt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politi og brandvæsen er talstærkt tilstede i Borre, hvor der er gået ild i en lade på en gård. 

Ifølge vagthavende ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi har branden spredt sig til en mark, der grænser op til laden.

- Det er en større udrykning, og det skyldes tørken, vi rykker næsten altid talstærkt ud til alle brandene i øjeblikket, siger vagthavende.

Brug for ekstra hjælp

Branden er så omfattende, at der er blevet tilkaldt assistance fra Beredskabsstyrelsen i Næstved. To befalingsmænd og syv værnepligtige er sendt afsted med en masse udstyr.

- Vi er blevet rekvireret med en redningskran, en vandtankvogn, en højtrykskompressor og to 10.000 liters kar til at hælde vand op i, lyder det fra vagthavende i beredskabsstyrelsen. 

Han forklarer, at vandtankvognen kan flytte 16.000 liter vand, og at den bliver tilkaldt ved større brande, når der er brug for ekstra vandkapacitet.

De to kar bruger man til at fylde vand op i tæt på branden, så man ikke er afhængig af brandbilerne. Så kan tankvognene køre hen og vente vand og hælde det op i de to kar, og så har man hele tiden en masse vand ude ved branden.

Lokale hjælper til

Der er også en masse lokale, der hjælper til med slukningsarbejdet. Nogle går rundt på marken med branddaskere, en landmand kører rundt og harver for at lave brandbælter, og en anden landmand kører rundt med en tank fyldt med vand og sprøjter ud på marken.

Der skulle ikke være fare for, at branden vil sprede sig til andre bygninger, og der er ingen personer, der er kommet til skade.