Flere trodser afbrændingsforbud og får store bøder

Det er ikke alle, der følger det landsdækkende afbrændingsforbud. Tirsdag måtte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rykke ud tre gange.

Tema: Den lange sommer-tørke i 2018
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom regnen kiggede forbi flere steder i går, så er der stadig et landsdækkende afbrændingsforbud som følge af den omfattende tørke.

Men det er ikke alle, der overholder det.

Det måtte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sande, da de tre gange i løbet af tirsdag aften blev kaldt ud til anmeldelser om afbrændinger eller bål. 

Giver bøde på 5.000 kroner

Den første overtrædelse fandt sted kort efter klokken 17 i Stillinge Strand. Her havde tre unge mænd på 19 år fra Slagelse tændt to engangsgriller i klitterne.

Anden gang måtte politiet rykke ud til Skælskørvej ved Tystrup Sø. Klokken 19 var der lavet bål i en tønde, som ifølge politiet ”stod i vegetationen”, og en 30-årig mand blev sigtet for at overtræde afbrændingsforbuddet. 

Og knap to timer senere var den gal igen. Her fik politiet endnu en anmeldelse om, at en ung mand havde tændt bål i en halv olietønde på Nystedvej lige uden for Sakskøbing. Bålet fik det til at fyge med gnister.

Alle tre overtrædelser betyder, at de involverede bliver sigtet for overtrædelse af brandlovningen og med den sigtelse følger en bøde på hele 5.000 kroner.

Du kan se mere om det landsdækkende afbrændingsforbud her.

HVAD BETYDER AFBRÆNDINGSFORBUD DET FOR DIG?