Brandvæsen med opfordring til turistbureauer: Oplys turister om afbrændingsforbud

Ikke alle turister er klar over, at der i Danmark i øjeblikket er totalt afbrændingsforbud. Derfor kommer Vestsjællands Brandvæsen nu med en opfordring.

Tema: Den lange sommer-tørke i 2018
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Aufgrund der extrem hohen Temperaturen im Frühling und des sehr geringen Niederschlages, ist in ganz Dänemark ein Feuerverbot besclossen worden.

Sådan indleder Novasol den tyske del af et informationsark om det danske afbrændingsforbud. De udleverer arket til alle gæster, når de ankommer til Novasols kontorer i Stillinge Strand og i Vig.

Samtidig har Novasol lagt informationen i alle huse med nøgleboks i Tuse Næs, Røsnæs, Frølunde Fed, Kobæk Strand, Bisserup, Reersø og Bjerge Strand. På arket er der informationer på både dansk, engelsk og tysk. 

Og Vestsjællands Brandvæsen har da også opfordret alle turistkontorer, -bureauer og -organisationer om at hjælpe med at fortælle turisterne om det totale afbrændingsforbud, der lige nu er over hele landet.

- Vi har fået nogle henvendelser fra nogle borgere, som har gjort os opmærksomme på, at informationen måske ikke er nået helt ud til vores turister, fortæller beredskabschef Lasse E. Hansen.

- Vi har opfordret bureauerne til, at de prøver at udbrede informationen på de sprog, som de mener er relevant i deres område.

Regler, hvis du skal grille

Kan let ende galt

Beredskabschefen regner med, at turistbureauerne kan have større succes med at udbrede budskabet til turisterne, end de selv vil have.

- Der er nok ikke så mange turister, der vil læse det, hvis det kun ligger på vores hjemmeside, siger Lasse E. Hansen.

Og hvis turisterne ikke kender til forbuddet, kan det let ende galt, siger han.

- Der er nogle steder, hvor turisterne kommer, hvor det er helt naturligt at tænde bål. Og hvis de ikke lige har hørt om den her tørke, så tænker de måske ikke på de farer, der kan være i den sammenhæng, siger han. 

Brandvæsnet har travlt

For generelt modtager brandvæsnet langt flere anmeldelser om naturbrande end normalt.

- Der er en klar stigning i antallet af naturbrande. Vi rykker ud fem til ti gange i døgnet, og det er væsentligt mere, end vi plejer, siger beredskabschefen.

Men det er dog hans klare indtryk, at de fleste passer rigtig godt på.

- Vi får også mange henvendelser fra folk, som vil være helt sikre på, at de ikke gør noget forkert. Det er vi rigtig glade for.

GODE RÅD i tørken