Regionen skal redde liv: 2.000 førstehjælpere skal nu findes

En ny kampagne, Danmark Redder Liv, vil finde minimum 2.000 førstehjælpere, som skal sikre, at folk med hjertestop, får hurtigere hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er bedre at gøre noget end ingenting. 

Ordene er Anne-Margrethe Larsens. Hun er førstehjælpsinstruktør hos Dansk Folkehjælp og instruerer førstehjælpere.

For der skal netop nu findes 2.000 frivillige førstehjælpere i Region Sjælland inden den 28. oktober. Det sker som led i kampagnen Danmark Redder Liv, som er oprettet af Dansk Folkehjælp, Region Sjælland og FirstAed. Og det er i samarbejde med TV ØST, Folketidende Gruppen, Sjællandske Medier og P4 Sjælland, at de 2.000 førstehjælpere skal findes.

quote For os på TV ØST er det en helt grundlæggende værdi at bidrage til et styrket fællesskab her i vores region

Jesper Friis, chefredaktør hos TV ØST

Førstehjælperne skal sikre, at folk, der får hjertestop, får hurtig hjælp. Chancen for overlevelse bliver nemlig reduceret med ti procent for hvert minut, der går. Derfor skal førstehjælperne kunne nå frem, så personen med hjertestop hurtigst muligt får livreddende hjerte-lungeredning, så flere overlever.

- Det er et ønske, som vi har arbejdet med i rigtig mange år, siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

- At der er flere mennesker i civilsamfundet, som har førstehjælpskompetencer, og som kan hjælpe, når folk bliver alvorligt syge.

Tilmeld dig her.

Hvad skal en førstehjælper?

Derfor jagter TV ØST 2.000 frivillige

TV ØST har valgt at gå ind i kampagnen og i jagten på at finde 2.000 frivillige førstehjælpere i Region Sjælland.

- For os på TV ØST er det en helt grundlæggende værdi at bidrage til et styrket fællesskab her i vores region, siger chefredaktør Jesper Friis.

- Vi holder sammen, og gør hvad vi kan for at hjælpe hinanden. Og at kunne redde sin nabos liv er jo den ultimative håndsrækning. Derfor synes vi, at det var en god idé at være med til at understøtte jagten på førstehjælpere sammen med Dansk Folkehjælp og Region Sjælland.

Udover de 2.000 frivillige ønsker Danmark Redder Liv også at skaffe 150 klynger, som kan være organisationer, lokalsamfund og andre grupper, der kan rykke ud, hvis uheldet er ude.

Tilmeld en klynge her.

Ny teknologi skal redde liv

Førstehjælperne skal indstille en app på deres smartphones. Det er ved hjælp af app’en, at førstehjælperne får besked, hvis en person i nærheden har fået hjertestop.

Via app’en får førstehjælperen besked om, hvilken rolle personen har. Om vedkommende skal give førstehjælp, hente hjertestarter eller hjælpe til med hjerte-lungeredningen på hændelsesstedet.

Hjertestop i tal:

- Vi uddanner en ressource og udnytter en ny teknologi. Vi bliver en integreret del af redningskæden og det gør, at vi sandsynligvis kan hjælpe hurtigere og flere overlever et hjertestop, siger Klaus Nørlem.

Spørger man Anne-Margrethe Larsen, så har førstehjælpere en essentiel betydning for at redde menneskeliv.

- Bare det, at vi gør noget inden for de første minutter - det er det vigtige, siger hun.

- Det er bare at komme i gang.