Kaldt ud til to hjertestop: - Når adrenalinen kører, så kan man ufatteligt mange ting

Mette Fisker har været førstehjælper siden juni. To gange har hun været kaldt ud til hjertestop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mette Fisker er 31 år og kommer fra Næstved. Tilbage i juni måned meldte hun sig som førstehjælper, og hun har allerede været i aktion to gange.  

- Jo flere, vi er, jo større er sandsynligheden for, at der er en i nærheden til at hjælpe, hvis der er nogen, der falder om, siger Mette Fisker, da TV ØST møder hende i forbindelse med kampagnen Danmark Redder Liv.

Mette Fisker er tilmeldt ordningen, så hun kan kaldes ud, hvis der bliver ringet til alarmcentralen om et hjertestop i hendes nærområde. Hun tog sit førstehjælpskursus i maj. Med kursusbeviset i hånden bliver man automatisk godkendt som førstehjælper i Region Sjælland. Og så kan man altså kaldes ud.  

- Første gang var jeg meget nervøs, fortæller Mette Fisker:  

- Jeg rystede over det hele, og jeg tænkte, at nu er det nu, siger den 31-årige studerende om den første gang, hun ved hjælp af en app blev kaldt ud. Med den får man alle oplysninger om ulykkesstedet, samt information om hvor man finder en hjertestarter.

Tre førstehjælpere

- Første gang blev jeg sendt efter hjertestarteren, og anden gang blev jeg sendt direkte til ulykkesstedet, siger Mette Fisker, som i begge tilfælde er kommet frem kort tid efter ambulancen.

I alt bliver der sendt to førstehjælpere afsted mod ulykkesstedet, mens en tredje bliver sendt afsted efter hjertestarteren. Endnu har Mette Fisker ikke reddet et liv, men det generer hende ikke at være gået 'forgæves'.

- Så gør det bare det hele værd, hvis man en dag lykkes med at hjælpe nogen, siger hun.  

Det er Region Sjælland, Dansk Folkehjælp og FirstAed, som har stablet kampagnen Danmark Redder Liv på benene. I samarbejde med TV ØST og en række andre medier vil de inden den 28. oktober finde 2.000 frivillige førstehjælpere. Du kan ligesom Mette Fisker melde dig som førstehjælper. Det gør du her.