Halvvejs mod målet: Flere end 1000 førstehjælpere har meldt sig

I kampagnen Danmark Redder Liv søger man 2.000 førstehjælpere, som skal redde menneskeliv. Nu har flere end 1.000 tilmeldt sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

1.050.

Så mange frivillige førstehjælpere er nu tilmeldt. Dermed er målet om 2.000 førstehjælpere i Region Sjælland halvvejs i hus.

Kampagnen Danmark Redder Liv, som er oprettet af Region Sjælland, Dansk Folkehjælp og FirstAed, vil skaffe 2.000 førstehjælpere inden den 28. oktober. Det er i samarbejde med TV ØST og en række andre medier, at førstehjælperne skal findes.

Førstehjælperne skal sikre, at folk, der får hjertestop, får hurtig hjælp. For chancen for overlevelse bliver reduceret med ti procent for hvert minut, der går. Målet er nemlig, at førstehjælperne skal være på hændelsesstedet før ambulancen og derfor være i stand til at give livreddende hjerte-lungeredning hurtigst muligt. 

Tilmeld dig som førstehjælper her.

HVAD SKAL EN FØRSTEHJÆLPER?

En app guider dig

Men målet er ikke nået. Endnu.

Tilmelder du dig som førstehjælper, skal du indstille en app på din smartphone. Det er ved hjælp af app’en, at du får besked, hvis en person i nærheden har fået hjertestop.

HJERTESTOP I TAL:

Det er via app’en, at du får besked om, hvilken rolle du har. Om du skal give førstehjælp, hente hjertestarter eller hjælpe til med hjertemassagen på hændelsesstedet.

Udover de 2.000 frivillige ønsker Danmark Redder Liv også at skaffe 150 klynger, som kan være organisationer, lokalsamfund og andre grupper, der kan rykke ud, hvis uheldet er ude.

Tilmeld din klynge her.