Spar Lolland fik købstilbud af Jyske Bank til jul

Allerede før nytår stod det klart, at Spar Lolland efter alt at dømme ville krakke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

 Der lå allerede en købsaftale klar mellem Spar Lolland og Jyske Bank før julen 2012 – mere end en måned før sparekassen krakkede.

Det fortæller nogen af topfigurerne i krakket nu til Magasinet Finanswatch.

Krak var åbenbart

Allerede mellem jul og nytår stod det dog klart, at Spar Lolland ikke ville overleve et helt eller delvist salg til Jyske Bank.

- Vi kan ikke få holdingselskabet til at være bæredygtigt alene, sagde Spar Lollands direktør, Ulrich Jespersen, ifølge magasinet til Jyske Banks direktør, Anders Dam.

- Jeg kunne heller ikke se, hvordan det skulle hænge sammen, svarede Anders Dam angiveligt.

Arbejdede med andre købere

Sparekassen arbejdede dog i de kommende uger videre med andre købere. Kun en måned senere var økonomien dog forværret så meget, at banken sagde ja til et købstilbud fra Jyske Bank på 0 kroner – et tilbud der var betinget af, at andre betalte for et skift til andre IT-systemer og at de ansvarlige lån og et større lån fra staten blev efterladt i konkursboet.

Dermed havde aktionærerne og garanterne mistet alt.

Discountbank skulle sælges fra

I første omgang var netbanken, FinansNetBanken, der blandt andet indeholdt discount-banken, der for år tilbage var blevet overtaget af Eik Bank, ikke med i købstilbuddet. Planen var nemlig at sælge den og en række tabsgivende lån til anden side. Men det gik åbenbart ikke hurtigt nok, og til sidst satte Finanstilsynet stolen for døren for sparekassen i Nakskov.

Samme fredag, hvor Finanstilsynet erklærede banken for insolvent, faldt købsaftalen med Jyske Bank på plads, og mange års erhvervshistorie på Lolland var slut.