Lokal bank blandt Danmarks mest usunde

Spar Lolland ligger i top blandt de mest usunde banker i Danmark. Kun fem banker rummer en mindre risiko for aktionærerne, viser analyse.

Tema: Da Lollands store sparekasse krakkede
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den kriseramte bank Spar Lolland bliver endnu engang udstillet som en af de mest truede banker i Danmark.

På en rangordning over samtlige danske banker og pengeinstitutter havner Spar Lolland nemlig helt i bund. Kun fem danske pengeinstitutter er mere usikre end Spar Lolland. Det skriver Børsen på baggrund af en analyse fra analysefirmaet Niro Invest.

Spar Lolland havner på en sjette-plads fra bunden som nummer 86 på ranglisten.

Til sammenligning ligger den konkurrerende bank, Lollands Bank, nummer 26 på listen, og Fanefjord Sparekasse ligger som nummer 20 på listen som det højest placerede lokale pengeinstitut – ligesom Lollands Bank er mere sikker end for eksempel investeringer i Danske Bank og Nordea.

Placeret i bunden af listen finder man dog også Vordingborg Bank, der ligger på en 74. plads over usikre banker i Danmark.

En anden banks placering på listen er dog dårligt nyt for Spar Lolland.

Bankens økonomi er nemlig vævet tæt sammen med økonomien i den kriseramte bank Basisbank, der er nummer to blandt de mest usikre banker i Danmark. Krakker Basisbank, så vil det i voldsom grad belaste økonomien i Spar Lolland.