¨

Formand: Man kan jo frygte et blodbad

Foto: TV ØST

Formand for Dansk Aktionærforening vil til bunds i sagen om overdragelsen af Spar Lolland. Han vil gerne skabe afklaring for aktionærerne.

- Når vi presser så meget på, så er det fordi, der er mange andre danskere, der sidder og har aktier og ansvarlig kapital i banker. De har jo behov for at få oplyst, at det der er sket i Spar Lolland er ok, og at der har været en årsag til, at de ikke får deres penge. Ellers kan man jo frygte, at de ikke vil være aktionærer længere, og så kan vi jo få et blodbad, som vi ikke er interesseret i, siger formand Niels Mengel, Dansk aktionærforening.

Sagen skal undersøges til bunds

Niels Mengel håber nu, at Jyske Bank lader offentligheden se aftalen. Han er nemlig bange for, at tingene ikke er som bankerne påstår

- Enten har Jyske Bank overtaget den her bank meget billigt. Eller også har den haft en meget dårlig drift de sidste par måneder. Men det sidste har vi lidt svært ved at forstå. For det er ikke fremkommet af nogle af de oplysninger, der er kommet på markedet, siger formand Niels Mengel.

Penge i kassen

Ifølge formanden har der været penge i kassen. Han påpeger at banken, ifølge de oplysninger han har haft, har været solvente de seneste par måneder. Der bør derfor være penge i kassen, når der var flere aktiver end passiver. Han kritiserer derfor Jyske Bank for at overtage banken, uden der bliver noget til aktionærerne, eller dem som stillede kapital til rådighed.

-          Sagen her skal undersøges dybere. Første skridt kunne være at den aftale, der er lavet med Jyske Bank, bliver lagt frem. Så kan vi se, om mit ræsonnement er korrekt. Mit ræsonnement handler om, at Jyske Bank ikke alene har overtaget banken, men også har fået en medgift, siger Niels Mengel.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App