¨

Efter bank-krak: Håndværkere kan komme i knibe

Foto: TV ØST

Brancheorganisationen Dansk Byggeri frygter, at håndværkere kommer i klemme efter kollapset i Spar Lolland.

Det haster med at få styr på banksituationen for håndværkere og anlægsvirksomheder, der tidligere har været kunde ved Spar Lolland.

Sådan lyder udmeldingen fra brancheorganisationen Dansk Byggeri, der nu har henvendt sig direkte til de bygge- og anlægsvirksomheder på Lolland og Falster, der risikerer at komme i klemme efter Spar Lolland gik konkurs.

Ud af hullerne i en fart

- Erfaringerne fra tidligere konkurser fortæller os, at det handler om at tage initiativ selv og gå aktivt ind og få skabt relationerne til en ny bank - og det hurtigst muligt, siger udviklingschef Jørn Jensen, Dansk Byggeri i en pressemeddelse.

Særligt de små og mellemstore håndsværksvirksomheder er i farezonen – de kan nemlig have svært ved at få nye eller øgede kreditter.

Få styr på papir-arbejdet

Et af de vigtigste skridt for dem er, at få styr på alle papirer, før man tager fat på banken.

- Som erhvervskunde i en bank er det vigtigt, at du helt overordnet kan fremlægge et budget og en forretningsplan for virksomheden. Bankerne er blevet mere forsigtige og forlanger indsigt og dokumentation for virksomhedens evne til at overleve, fortæller Jørn Jensen.

 Organisationen har oprettet en hotline for sine medlemmer, der via telefonen kan få rådgivning om, hvordan de bedst takler de nye tider. Et telefonnummer er sendt direkte til alle medlemmer på Lolland og Falster.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App